ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νανόπουλος: “περνάνε στον δήμο τα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου”

0

Μία είδηση που θα αλλάξει για τα καλά την εικόνα της πόλης της Κορίνθου και την καθημερινότητα των Κορίνθιων και θα βάλει τις βάσεις για να κερδίσει έδαφος στο επίπεδο της επισκεψιμότητας έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων μιλώντας στο Korinthia.net.gr. Όπως είπε, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η υπόθεση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου δείχνει να μπαίνει σε τροχιά θετικής κατάληξης και είναι εξαιρετικά πιθανό εντός του 2021 το τοπίο να ξεκαθαρίσει και η έκταση είτε ολόκληρη είτε μέρος αυτής να περάσει στα χέρια του δήμου. Τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τις καταχρήσεις των πράξεων και των ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο τρέχει η συνεργάτης του δήμου Έρρικα Καραμαλίκη, για την οποία ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι μέσα σε λίγους μήνες έχει κάνει δουλειά δεκαετιών.  

Ο Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε ακόμα στην υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση των 10 στρεμμάτων από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως μέσα στο 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη για την πολεοδόμηση του στρατοπέδου, που θα ανοίξει τον δρόμο για την παραχώρηση του 50% της έκτασης των 330 στρεμμάτων στον δήμο.

Για το φυσικό αέριο ανέφερε πως έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με την εταιρεία Edil, για την οποία προτεραιότητα είναι η Μεγαλόπολη και σε δεύτερο επίπεδο η Τρίπολη και η Κόρινθος.

Σε ό,τι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του 2021, που συζητήθηκε πρόσφατα, περιλαμβάνει μια σειρά από έργα συνεχιζόμενα αλλά και νέα, που θα τεθούν σε διαβούλευση. Σε αυτά ξεχωρίσουν οι αναπλάσεις και βελτιώσεις στα πεζοδρόμια, η ενίσχυση του οδοφωτισμού, η ολοκλήρωση της ανάπλασης και πιστοποίησης των παιδικών χαρών και πάνω απ όλα η ανάπλαση της δημοτικής αγοράς για την ανακατασκευή της οποίας θα γίνει αρχιτεκτονικός διαγωνισμός.

Τέλος, για το Living Streets, o κ. Νανόπουλος επιβεβαίωσε πως στο πλάνο του δήμου είναι μια σειρά από δράσεις στο κέντρο της πόλης, (περίμετρος δικαστικού μεγάρου), αλλά και στην παραλία Καλάμια, οι οποίες θα περάσουν από την κριτική των πολιτών κατά την διάρκεια της διαβούλευσης.

18 Δεκεμβρίου 1803: O χορός του Ζαλόγγου

Previous article

Συνάντηση Υφυπουργού Χρίστου Δήμα με – Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιο Γκιολή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.