ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μακρόν: Έχει πυρετό, βήχα και αίσθημα κόπωσης

0

Σε απομόνωση ο Γάλλος πρόεδρος που βρέθηκε χθες θετικός στον κορονοϊό

Σε απομόνωση ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν καθώς βρέθηκε σήμερα θετικός στον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας. Η σύζυγος του υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποβλήθηκε σε τεστ το πρωί της Πέμπτης αφού παρουσίασε συμπτώματα βήχα, καταρροής, πυρετού και κόπωσης.

Θα παραμείνει σε απομόνωση στην προεδρική κατοικία «La Lanterne» στις Βερσαλλίες, των Ηλυσίων. Στο πλευρό του Μακρόν βρίσκεται ένα στρατιωτικός γιατρός.

Η σύζυγος του Εμανουέλ Μακρόν, η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Μπριζίτ Τρονιέ ως άτομο στενής επαφής, παραμένει σε καραντίνα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Το γεγονός ότι ο Μακρόν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, κινητοποίησε το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο αλλά και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του το τελευταίο 48ωρο, προτού εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Για προληπτικούς λόγους, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, ο γενικός γραμματέας της γαλλικής προεδρίας, Αλεξίς Κολέρ και ο υπουργός Σχέσεων με το γαλλικό κοινοβούλιο, Μαρκ Φεσνό, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από τους ξένους ηγέτες, οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, τέθηκαν σε απομόνωση.

8eCUgvCwsa

Κόρινθος: Στον Μητροπολίτη Διονύσιο ο Αστυνομικός Διευθυντής

Previous article

630–615 π.Χ.: Πάνθηρες, σφίγγες, αίγες και λιοντάρια διακοσμούν το Κορινθιακό αγγείο. MHT Νέας Υόρκης.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.