ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεύτερη σύσκεψη για την Διώρυγα: Τι προβλέπεται για την περίφραξη και την ανάπλαση

0

Στα γραφεία της Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επιστημονικών θεσμικών φορέων που έχουν αναλάβει σε συνεργασία με την ΑΕΔΙΚ την ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το εμβληματικό μνημείο.

Είναι η δεύτερη συνάντηση που έγινε με σκοπό να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς το πρώτο θετικό συμπέρασμα είναι πως αυτό που δεσμεύτηκαν να κάνουν οι φορείς (δηλαδή μία συνάντηση κάθε μήνα για να διατηρείται ένας έλεγχος πάνω στην πρόοδο των εργασιών) υλοποιείται.

Ενδιαφέρον είναι πως, λόγω της παρουσίας πολλών ανθρώπων στην σύσκεψη και για λόγους ασφαλείας η σύσκεψη έγινε σε τρία διαφορετικά δωμάτια με τηλεδιάσκεψη.

Στην συνάντηση έδωσε το παρών ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής και οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης, οι δήμαρχοι Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΕΔΙΚ, Παντελής Παντελίδης και Βασίλειος Ανδρικόπουλος αντίστοιχα, αλλά και ο καθηγητής και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) Ευθύμιος Λέκκας.

Στην διάρκεια της σύσκεψης έγινε αποτίμηση της πρώτης φάσης των εργασιών που κάνουν τα τεχνικά κλιμάκια πάνω στην γέφυρα, αλλά και των γεωφυσικών εργασιών που κάνει το ΙΓΜΕ. Αυτές οι εργασίες θα τελειώσουν αύριο και σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχουν καθιζήσεις που έχουν -πιθανώς- ως σημείο αναφοράς διαρροές από τον βιολογικό Κορίνθου – Λουτρακίου.

Το θέμα της περίφραξης προχωρά με την κατάθεση στην περιφέρεια όλων των σχετικών αδειών για την κατασκευή της, ενώ η ΑΕΔΙΚ έχει καταθέσει στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Λουτρακίου για την γενικότερη ανάπλαση όλης της περιοχής.

Ειδικά για την περίφραξη ο σχεδιασμός δεν έχει ολοκληρωθεί. Συζητήθηκε που θα μπει η περίφραξη ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κ.λπ. Στο μεγαλύτερο μήκος θα μπει πάνω στα όρια της διώρυγας, αλλά σε ορισμένα σημεία που έχουν επισκεψιμότητα θα μπει στο “φρύδι” των πρανών, ώστε να είναι εφικτό κάποιος να παρατηρήσει την διώρυγα σε όλο της το μεγαλείο με ασφάλεια.

Ο βασιλιάς της Σουηδίας εναντίον της κυβέρνησης για την «ανοσία της αγέλης»

Previous article

Μειώνονται τα κρούσματα, αμετακίνητες οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.