Ο Κώστας Καζάκος και η Τζένη Καρέζη μαζί με τον σκηνοθέτη Ντίνο Δημόπουλο σε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας “Κοντσέρτο για πολυβόλα”, που έγιναν στην Ποσειδωνία.
Η ταινία «Κοντσέρτο για Πολυβόλα» (1967) του Ντίνου Δημόπουλου με πρωταγωνιστές την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο, αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά δράματα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.
Η φωτογραφία αποτυπώνει μια στιγμή διαλείματος από τα γυρίσματα της ταινίας «Κοντσέρτο για Πολυβόλα» (1967), σε σκηνοθεσία του Ντίνου Δημόπουλου και παραγωγή της Φίνος Φιλμ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δύο από τις πιο λαμπερές μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος, σε μια έντονη ιστορία πάθους, καθήκοντος και προδοσίας στα δύσκολα χρόνια πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ταινία ξεχωρίζει για τη δραματουργική της δύναμη, τη σκηνοθετική ακρίβεια και τη χημεία των δύο πρωταγωνιστών, που τότε βρίσκονταν στα πρώτα χρόνια της κοινής τους πορείας και στη ζωή και στην τέχνη. Η συνεργασία τους σφράγισε μια ολόκληρη εποχή, ενώ το Κοντσέρτο για Πολυβόλα παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του ’60.
Η φωτογραφία προέρχεται από ένα διάλειμμα των γυρισμάτων, όπου ο Δημόπουλος, η Καρέζη και ο Καζάκος χαλαρώνουν και συζητούν στιγμές πριν συνεχίσουν τις λήψεις. Στο φόντο, η Διώρυγα Κορίνθου, η αυθεντική ατμόσφαιρα των ελληνικών τοπίων που αξιοποίησε η παραγωγή, προσδίδει στη σκηνή μια σπάνια αυθεντικότητα και νοσταλγία.











Comments