ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Κιάτο: χάλασε η πλατφόρμα του zoom … από το ακατάλληλο νερό του Διμηνιού

0

Την ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια τα διαχρονικά προβλήματα του πόσιμου νερού στον δήμο Σικυωνίων ( ο αγιασμός κατά τον Σπύρο Σταματόπουλο) και να αναζητηθούν λύσεις για αυτά έδωσαν στον Σπύρο Σταματόπουλο οι τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας . Δυστυχώς, όμως, ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν άρπαξε την ευκαιρία και προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τα …τεχνικά προβλήματα της πλατφόρμας του ΖΟΟΜ.

Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή.

Εδώ και λίγες ημέρες, όπως είναι γνωστό, το (Άνω)  Διμηνιό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ποιότητα του νερού, το οποίο βρέθηκε με αυξημένες αρνητικές μετρήσεις από την Περιφέρεια. Οι παρατάξεις της μειοψηφίας, με πρωτοβουλία του Μάρκου Λέγγα, συνεννοήθηκαν για να καταθέσουν κοινή πρόταση ώστε να συζητηθεί το πρόβλημα Προ Ημερήσιας Διάταξης στα δύο συμβούλια που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.

Στην πρότασή τους οι δημοτικές παρατάξεις ζητούσαν να γίνει άμεση δειγματοληψία και έλεγχος του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στις δεξαμενές, στα δίκτυα και σε οικίες σε ΟΛΟ τον Δήμο  από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και να συσταθεί πενταμελής Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που θα παραβρεθεί στους τόπους δειγματοληψίας και θα παρακολουθήσει μέχρι την ολοκλήρωση της την όλη διαδικασία και την λήψη των αποτελεσμάτων από το ΚΕΔΥ.  

Η κατάθεση της πρότασης έγινε στις 2 το μεσημέρι αλλά  λίγα λεπτά αργότερα οι επικεφαλείς των παρατάξεων ενημερώθηκαν πως τα συμβούλια αναβάλλονται λόγω… τεχνικών προβλημάτων με το ΖΟΟΜ.

Είναι προφανές πως αυτό που έριξε το ΖΟΟΜ δεν ήταν άλλο από την άρνηση της δημοτικής πλειοψηφίας να συζητηθεί το θέμα. Ωστόσο, αυτό πέραν από το έλλειμμα δημοκρατικής λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου δείχνει πως η δημοτική αρχή έχει και έλλειμμα πολιτικής αντίληψης. Διότι αν το θεμα έμπαινε σε συζήτηση και διαβούλευση και αναδεικνύονταν τα χρονίζοντα προβλήματα, θα μπορούσε να προκύψει μία ομόφωνη απόφαση που θα ασκούσε πίεση στην περιφέρεια να χρηματοδοτήσει ένα νέο δίκτυο νερού, αλλά και άλλες παρεμβάσεις στην κατεύθυνση της βελτίωση των υποδομών της ύδρευσης.

Μένει να δούμε πλέον τι θα γίνει στις επόμενες συνεδριάσεις και αν ο Σπύρος Σταματόπουλος θα πάρει την πάσα που του έδωσαν οι τέσσερις παρατάξεις της μειοψηφίας.    

8eCUgvCwsa

Κορωνοϊός: 526 νέα κρούσματα – 85 νεκροί, 505 διασωληνωμένοι

Previous article

Μετά το Ξυλόκαστρο ο ΕΟΔΥ σε Κιάτο και Κρυονέρι. 2 νέα κρούσματα σήμερα η Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.