ΘΕΑΤΡΟ

Με “Ιππείς” ο Ρήγος και με “Φοίνισσες” ο Μόσχος το καλοκαίρι στην Επίδαυρο-Το διπλό γερό “χτύπημα” του Εθνικού Θεάτρου

0

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΟ αποτελεσματικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης κατέληξε στις δυο παραγωγές που θα παρουσιάσει το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ Επιδαύρου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές μου, ανέθεσε στον πολυσχιδή Κωνσταντίνο Ρήγο να σκηνοθετήσει τους ισχυρούς “Ιππείς” του Αριστοφάνη και στον καίριο Γιάννη Μόσχο τις “Φοίνισσες”του Ευριπίδη!

Με τον Ρήγο συνεργάστηκαν έξοχα στους “Πέρσες” που σκηνοθέτησε πέρσι στο αργολικό θέατρο-οι χορογραφίες του Ρήγου ήταν απο τα γερά ατού της ζηλευτής παράστασής του-και φέτος του δίνει χώρο να σκηνοθετήσει Αριστοφάνη! Όσο για τον Μόσχο; Τον εκτιμά καλλιτεχνικά και εκείνον πολυ και τον εμπιστεύεται για το ανέβασμα των σπουδαίων “Φοινισσών”. Αξίζει εδώ να σημειώσω οτι ο Λιγνάδης είχε εντυπωσιάσει στο έργο αυτό του Ευρυπίδη παίζοντας το 1999 τον Ετεοκλή στο ανέβασμα του Χουρμουζιάδη που είδαμε απο το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο!

Ποιοι θα παίξουν στις δύο αυτές υποσχόμενες παραγωγές της πρώτης κρατικής σκηνής μας; Ακόμα γίνονται “μαγειρέματα”για τις διανομές. Θα επανέλθω με νεότερα!

8eCUgvCwsa

Yποβρύχιο Πρωτεύς Υ-3, «Η τελευταία κατάδυση».

Previous article

476 νέα κρούσματα, 4 στην Κορινθία – Αμετακίνητος ο αριθμός των διασωληνομένων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΘΕΑΤΡΟ