ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

WhatsApp: Σταματά την Πρωτοχρονιά για εκατομμύρια χρήστες με παλιά smartphones

0

Από την πρώτη Ιανουαρίου, οι συσκευές με λογισμικό iOS9 και Android 4.0.3 δεν θα υποστηρίζουν το WhatsApp – Οι χρήστες θα χάσουν την πρόσβαση σε όλες τις επικοινωνίες και το περιεχόμενο

Εκατομμύρια χρήστες θα χάσουν την πρόσβαση στη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Η πλατφόρμα που ανήκει στην Facebook σταματά να υποστηρίζει το iOS 9, δηλαδή το λογισμικό της Apple που κυκλοφόρησε το 2015 και είναι η τελευταία ενημέρωση του iPhone 4, καθώς και το Android 4.0.3. 

Τα μοντέλα της iPhone 4S, 5, 5S, 5C και 6S μπορούν να κάνουν ενημέρωση λογισμικού για να διατηρήσουν τη λειτουργικότητά τους.

Η διακοπή της υποστήριξης λογισμικού για παλαιότερες συσκευές αποτελεί συνήθη πρακτική των εταιρειών προγραμματισμού εφαρμογών, που απελευθερώνει πόρους, με στόχο να υπάρξει βελτίωση του προϊόντος για την πλειοψηφία των χρηστών, με πιο σύγχρονες συσκευές.

Την ίδια ώρα, το WhatsApp αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς εφαρμογές παγκοσμίως, με 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες. Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι και σε περιοχές που τα φθηνά και παλαιότερα Smartphones κυκλοφορούν ευρέως.

Οι χρήστες που φοβούνται για την πρόσβασή τους θα πρέπει να ελέγξουν στις ρυθμίσεις εάν οι συσκευές τους τρέχουν με λογισμικό iOS 9 ή Android 4.0.3.

Οι χρήστες που πρόκειται να χάσουν το WhatsApp θα πρέπει να σώσουν τα μηνύματά τους ή να αναβαθμίσουν τα κινητά τους για να μην χάσουν την πρόσβαση στις συνομιλίες και το περιεχόμενό τους.

8eCUgvCwsa

Σχεδόν 400 εκατ. ευρώ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Previous article

ΝΥT: Η τουρκική οικονομία βουλιάζει, μαζί κι η δημοτικότητα Ερντογάν

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.