ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

100.000 στον δήμο Κορινθίων για τα σχολεία που θα φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα

0

Με σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων έγινε αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 100.000 ευρώ από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Πρόκειται για χρήματα τα οποία θα διατεθούν προκειμένου να αναβαθμιστεί η σχολική δομή του 8ου Δημοτικού Σχολείου που θα φιλοξενήσει τα παιδιά από την ανοιχτή δομή της Κορίνθου.

Όπως είπε μιλώντας στο Korinthia.net.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βαγγέλης Παπαϊωαννου θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην εικόνα του σχολείου με νέα κουφώματα, μονώσεις, σύγχρονες τουαλέτες, στέγαστρα κ.λπ. Το κονδύλι έχει πει στον προϋπολογισμό του 2020 και αν δεν υπάρξουν απρόοπτα ο διαγωνισμός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2020.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κορινθίων υπενθυμίζει ότι «παρέλαβε την ανοιχτή δομή μεταναστών από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ήταν αντίθετος εξ αρχής με την παραμονή και λειτουργία της και εργάζεται για την απομάκρυνσή της. Για όσο διάστημα όμως βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του θα φροντίζει να αξιοποιεί χρήματα τα οποία προβλέπονται για την εκτέλεση έργων».

Τέλος ο δήμος Κορινθίων υπογραμμίζει «την καθοριστική συνδρομή του υφυπουργού Χρίστου Δήμα, για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης που θα διατεθεί για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.»

«Οπτικοποιώντας την ανθρωπότητα»: Η πρώτη δράση του Δικτύου Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού

Previous article

Brexit: Τριπλασιάζονται τα δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές – Το νέο καθεστώς για εργασία στη Βρετανία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.