ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινητοποίηση της ΟΕΒΕ για το δεύτερο λόκνταουν

0

Την δημόσια διαμαρτυρία της εξέφρασε το πρωί η ΟΕΒΕ Κορινθίας για τα μέτρα της κυβέρνησης και το δεύτερο λοκντάουν.

“Σαν ΟΕΒΕ Κορινθίας σήμερα, Τρίτη 5/1/2021, εκφράσαμε δημόσια τη διαμαρτυρία μας για τα μέτρα της κυβέρνησης που στην πραγματικότητα οδηγούν τις επιχειρήσεις μας στο λουκέτο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε. “Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας, κ. Τάσος Μποζίκης, ο ΓΓ της ΟΕΒΕ Κορινθίας,, κ. Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕ Κορινθίας,, κ. Μιχάλης Μεζίνης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Κορίνθου, κ. Βασίλης Γεώργαρης και Αγίων Θεοδώρων, κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί κ. Ιωάννης Πιπίνης και ο πρόεδρος του Σωματείου Μεσιτών, κ. Σιδερης Πλιτσικίδης.

Η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά αποφάσισε να ξανακλείσει τα εμπορικά καταστήματα και τις άλλες επιχειρήσεις (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ), παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων υπουργών μέχρι την τελευταία στιγμή. Παράλληλα  αυστηροποιεί εκ νέου το πλαίσιο των μέτρων που αφορούν το lockdown. Η απόφαση αυτή  αποτελεί μία ακόμη επίθεση εκτός των άλλων και στον κόσμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που πλήττονται τόσο από την πανδημία, αλλά –και κυρίως- από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των μεγάλων –συνήθως πολυεθνικών- επιχειρήσεων.

Θεωρούμε τέτοιες αναιτιολόγητες αποφάσεις εντελώς αψυχολόγητες, που το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τις ήδη σε μεγάλο βαθμό κατεστραμμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να οδηγούν χιλιάδες από αυτές στο οριστικό λουκέτο. Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων «τύπου Γερμανίας», (75% του αντίστοιχου περσινού τζίρου ενίσχυση και όχι επιστρεπτέο δάνειο), ώστε να προστατευτούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις και οι αντίστοιχες θέσεις εργασίας. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  δεν είναι «ζόμπι», όπως διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται, που πρέπει να κλείσουν, όπως θέλει η έκθεση Πισσαρίδη, για να ενισχυθούν οι λίγοι και ισχυροί! Είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας είτε αυτό αρέσει, είτε όχι, σε όσους κυβερνούν και απασχολούν χιλιάδες επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει με τις ζωές τους! 

Στον Απόστολο Παύλο αύριο ο Μητροπολίτης για τον αγιασμό των υδάτων

Previous article

Βαθιά εξαρτημένοι από την Τουρκία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.