ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σιγκαπούρη: Τα ιδιωτικά δεδομένα ιχνηλάτησης COVID-19 διαθέσιμα στην αστυνομία

0

Με την έναρξη της πανδημίας του COVID πολλές χώρεςκατέφυγαν στη λύση των εφαρμογών ιχνηλάτησης μέσω κινητών τηλεφώνων για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν ποιος κόλλησε τον ιό και να ειδοποιήσουν άλλους ώστε να αποφύγουν την επαφή μαζί του.

Τα ερωτήματα περί ιδιωτικότητας από την αρχή ήταν πολλά και πoλύς κόσμος φοβόταν ότι οι πληροφορίες που θα κατέγραφαν αυτού του είδους οι εφαρμογές δεν θα χρησιμοποιούνταν μονο για την ιχνηλάτηση του κορονοϊού αλλα και για άλλους σκοπούς,

Μία επιβεβαίωση από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτια, αφού ο Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Desmond Tan, παραδέχτηκε ενώπιον της Βουλής της χώρας πως τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την εφαρμογή TraceTogether μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Αστυνομία σε εγκληματικές έρευνες.

Η Σιγκαπούρη έχει μία από τις μεγαλύτερες υιοθετήσεις σε εφαρμογές ιχνηλάτησης στον κόσμο, με το πρόγραμμα TraceTogether να φτάνει το 80% του πληθυσμού. Η εθελοντική υιοθέτηση της εφαρμογής αυξήθηκε καθολικά όταν ανακοινώθηκε πως ήταν αναγκαστική για την πρόσβαση στην εργασία και σε σούπερ μάρκετ.

Μετά την παραδοχή του Υπουργού, η περιγραφή της εφαρμογής ανανεώθηκε αναφέροντας πως η Αστυνομία μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της εφαρμογής, όταν η ασφάλεια των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Υπουργός δήλωσε επίσης πως σύμφωνα με όσα γνωρίζει, η χρήση των δεδομένων έγινε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για φόνο.

Αρκετός κόσμος θεωρεί πως εξαπατήθηκε και αυτό αναμφίβολα θα οδηγήσει σε μαζική απεγκατάσταση της εφαρμογής, φέρνοντας ίσως μία πιθανή αύξηση σε κρούσματα. Ο φορέας Ψηφιακών Δικαιωμάτων της Αυστραλίας  δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχος για τα νέα από τη Σιγκαπούρη.

Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για το οποίο οι υπέρμαχοι της ιδιωτικότητας προειδοποιούν από την αρχή της πανδημίας. Τέτοια προσέγγιση θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη του κοινού σε μελλοντικές μεθόδους υγείας και έτσι θα μειώσει την αποτελεσματικότητά τους.

Πηγή: channelnewsasia.com

8eCUgvCwsa

Έτσι γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνια στην Κόρινθο

Previous article

Ακάρ: «Κατάπιε» τις απειλές προς την Ελλάδα μπροστά στον Γερμανό πρεσβευτή, αλλά…

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.