ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Βασίλης Νανόπουλος: Τι συζητήθηκε στη Live επικοινωνία με τους δημότες την Τρίτη το απόγευμα

0

Μια ακόμα live επικοινωνία με τους δημότες μέσω των social media  είχε την Τρίτη το απόγευμα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Η διαδικτυακή επικοινωνία του Δημάρχου εγκαινιάστηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας από την βούληση του Βασίλη Νανόπουλου να κρατήσει την «γραμμή επικοινωνίας ανοιχτή» το διάλογο με τους πολίτες ζωντανό, την ενημέρωση τους ενεργή. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν και συνεχίζουν να το κάνουν απευθύνοντας ερωτήματα για μικρά και μεγάλα ζητήματα του δήμου αλλά και καταθέτοντας προτάσεις τις οποίες ο Δήμαρχος καταγράφει ώστε, όπως ανέφερε, «από κοινού να διαμορφώσουμε το μέλλον του δήμου μας». ΟΛΟΙ οι πολίτες που επιθυμούσαν και όχι μόνο οι «φίλοι» των προφίλ του Δήμου και του Δημάρχου είχαν την δυνατότητα να γράψουν  στα σχόλια τα ερωτήματα και τις προτάσεις τους.

Για σχεδόν 2 ώρες ο Δήμαρχος απάντησε σε σωρεία ερωτημάτων, έδωσε απαντήσεις, κατέγραψε προτάσεις, έθεσε προτεραιότητες, μίλησε για το έργο που ο ίδιος επιθυμεί να ολοκληρώσει στην πρώτη του θητεία.

«Η ανάπτυξη στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου είναι το έργο που  θέλω να ολοκληρώσω στην πρώτη θητεία. Είναι μια τεράστια έκταση η οποία με τις ενέργειες που γίνονται από την συνεργάτιδά μου Έρρικα Καραμαλίκη θα περιέλθουν στο δήμο δίνοντας μας την δυνατότητα ν αναπτύξουμε εκεί ένα συνολικό πλάνο δράσης. Στόχος είναι η πόλη να στρέψει ξανά το βλέμμα της στη θάλασσα, να έρθει κοντά στη θάλασσα. Κι αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχουμε για την ανάπτυξη συνολικά του παραλιακού μας μετώπου. Το σχέδιο πρέπει να σας πω περιλαμβάνει και το λιμάνι στο οποίο μέσα στο 2021 θα γίνει εκβάθυνση.»

Άλλα σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν είναι:

  1. Η βελτίωση των υποδομών του Λιμανιού και η δημιουργία Μαρίνας (στο πλαίσιο ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου)
  2. Το 10ετές Στρατηγικό Πλάνο Τουρισμού το οποίο θα αυξήσει την επισκεψιμότητα και θα καταστήσει την Κόρινθο «προορισμό»
  3.  Η ανάπτυξη συνολικού σχεδίου ανάδειξης της Αρχαίας Κορίνθου. Ήδη δρομολογούνται εντός του 2021
  4. Η ανακαίνιση του ΞΕΝΙΑ
  5. Η εκπόνηση συγκοινωνιακής μελέτης η οποία θα εντοπίσει και θ αποκαταστήσει τα προβλήματα κυκλοφορίας
  6. Η κατάθεση πρότασης στο ΚΑΣ για τη δημιουργία νέου θεάτρου  (ανακαίνιση ΞΕΝΙΑ, δημιουργία νέου θεάτρου, αποκατάσταση κυκλοφορίας – συγκοινωνίας, ανάδειξη κάστρου Ακροκορίνθου
  7.  Η υδροδότηση όλων των περιοχών από την Στυμφαλία με επεκτάσεις δικτύου όπου χρειάζεται (υλοποιείται ήδη στην Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου), με αντικαταστάσεις δικτύου όπου είναι αναγκαίο για την ασφάλεια του ύδατος.
  8. Η αποκατάσταση έργων αποχέτευσης ( περιοχή Ποσειδωνίας) , αλλά και έργων ύδρευσης (περιοχή Σαρωνικού & Σολυγείας όπου ο εργολάβος με την παρέμβαση του Δημάρχου προχωρά στις εργασίες με δικά του έξοδα)
  9. Οι παιδικές χαρές, ένα δίκτυο πιστοποιημένων, σύγχρονων και ασφαλών δομών για τα παιδιά το οποίο εντός του 2021 ολοκληρώνεται και παραδίδεται.
  10. Οι αποκαταστάσεις πεζοδρομίων στην πόλη και τα Δ.Δ για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών (έργο προϋπολογισμού 1 κ ευρώ)
  11. Η ενίσχυση του στόλου καθαριότητας για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων
  12. Η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων στο δήμο Κορινθίων με led, με Διεθνή διαγωνισμό ώστε να υπάρχει καλύτερος φωτισμός με χαμηλότερο κόστος,  περιβαλλοντικά φιλικός.
  13. Η ολοκλήρωση του δρόμου Ρυτό – Σοφικό η οποία έχει καθυστερήσει λόγω του έργου αντικατάστασης των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης
  14. Η ολοκλήρωση του δρόμου που συνδέει τον Άγιο Γεώργιο με την Αρχαία Κόρινθο
  15. Η ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής «Κανταρέ» συνολικά
  16. Η μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ σε κλειστό ώστε προσωρινά να ανακουφιστούν δεκάδες αθλητικά σωματεία. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως υπάρχει σχέδιο για νέους μόνιμους αθλητικούς χώρους
  17. Η αξιοποίηση της γραμμής του ΟΣΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια
  18. Ο φωτισμός της οδικής αρτηρίας Κόρινθος – Εξαμίλια με 53 νέες κολώνες που θα προσδώσουν ασφάλεια στους οδηγούς, σε συνεργασία με την αρμόδια Περιφέρεια.
  19. Η δημιουργία νέων αιθουσών για το Γυμνάσιο του Λεχαίου ( πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2021)
  20. Η Δημοτική Αγορά και το σχέδιο αναβάθμισης και αξιοποίησης  της με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και μελέτη εντός του 2021 και κατασκευή το 2022.
  21. Το σχέδιο για την περιοχή των παλαιών σφαγείων
  22. Η σύνδεση του Προαστιακού με το κέντρο της πόλης και την παραλία
  23. Το εργοστάσιο απορριμμάτων και η διαχείριση τους
  24. Το ΤΕΒΑ, η κοινωνική πολιτική του δήμου και η μέριμνα για όλους τους άστεγους της πόλης
  25. Η αξιοποίηση του σταθμού του ΟΣΕ στην είσοδο της πόλης
  26. Η αναβάθμιση του δικτύου Internet και η Δομική καλωδίωση στο Δημαρχείο
  27. Η ενίσχυση του δήμου με στελέχη τα οποία θα έρθουν μέσω της ενεργοποίησης της κινητικότητας (18 αιτήσεις ενεργές)
  28. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών και του παρεχόμενου έργου με ορθή αξιολόγηση του προσωπικού

Τα live  του Δημάρχου με τους δημότες θα συνεχιστούν. Θα επαναλαμβάνονται σε συχνά διαστήματα αφού η επικοινωνία, ο διάλογος, η ενημέρωση των πολιτών αποτελούν για τον Δήμαρχο και την  δημοτική του αρχή προτεραιότητα!

Γραφείο Τύπου του Δήμου Κορινθίων

8eCUgvCwsa

Επιδοτούμενα δάνεια και δωρεάν κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις – Αιτήσεις έως τέλος Ιανουαρίου

Previous article

4 Ιανουαρίου1823: Mάχη στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας-Όταν οι οπλαρχηγοί αποτελείωσαν τη στρατιά του Δράμαλη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.