ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Το σχέδιο για τα “Μπαζώματα” Αγίου Νικολάου: Η Κόρινθος στρέφει το μέτωπο την θάλασσα

0

Την είδηση που είχε αποκαλύψει το korinthia.net.gr πριν απο μερικές εβδομάδες για την αλλαγή καθεστώτος στα μπαζώματα του Αγίου Νικολάου επιβεβαίωσε ο Βασίλης Νανόπουλος κατά την διάρκεια της άτυπης συνέντευξης Τύπου με τους δημότες.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα αλλάξει για τα καλά την εικόνα της πόλης της Κορίνθου και την καθημερινότητα των Κορίνθιων και θα βάλει τις βάσεις για να κερδίσει έδαφος στο επίπεδο της επισκεψιμότητας. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η υπόθεση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου δείχνει να μπαίνει σε τροχιά θετικής κατάληξης και είναι εξαιρετικά πιθανό εντός του 2021 το τοπίο να ξεκαθαρίσει και η έκταση είτε ολόκληρη είτε μέρος αυτής να περάσει στα χέρια του δήμου. Τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τις καταχρήσεις των πράξεων και των ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο τρέχει η συνεργάτης του δήμου Έρρικα Καραμαλίκη, για την οποία ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι μέσα σε λίγους μήνες έχει κάνει δουλειά δεκαετιών.  

Η περιοχή του Αγίου Νικολάου αποτελεί ίσως το πιο προνομιακό μέρος της παραλιακής ζώνης της Κορίνθου. Συνολικά αφορά περίπου 40 στρέμματα, που ενδεχομένως να μεγαλώσουν καθώς στο σχέδιο της δημοτικής αρχής είναι να αγοραστούν και οι ιδιωτικές εκτάσεις που βρίσκονται στο βάθος.

Η ανάπλαση θα έχει πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Αθλητικοί χώροι (γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, mini soccer κ.λπ), πολιτιστικοί χώροι (μικρά θεατράκια και χώροι υπαίθριων συναυλιών με τις ανάλογες υποδομές), εστίαση (καφέ εστιατόρια, μπαρ), αλλά και ελεύθεροι χώροι περιπάτου, ή απλώς χαλάρωσης (παγκάκια, τραπεζάκια).

Αν η παραχώρηση του χώρου ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα, η δημοτική αρχή φιλοδοξεί το σχέδιό της να προχωρήσει αμέσως και να αποτελέσει το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ενοποίησης όλου του παραλιακού μετώπου από την Ποσειδωνία μέχρι το Κανταρέ.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του δήμου Ξυλοκάστρου για σημεία Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Previous article

Σκλήρες δηλώσεις Μπους και Πομπέο κατά του Τραμπ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.