ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Σκλήρες δηλώσεις Μπους και Πομπέο κατά του Τραμπ

0

Ο ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους καταδίκασε τις ταραχές στο αμερικανικό Καπιτώλιο και δήλωσε πως είναι συγκλονισμένος από την «απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές».

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα», υπογραμμίζει ο Μπους σε δήλωσή του. «Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία – όχι στη δημοκρατία μας». 

Ο ίδιος προσθέτει πως η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες. Η ανταρσία μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο έθνος και τη φήμη μας».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, σε tweet του, σημείωσε ότι «η εισβολή στο Καπιτώλιο είναι απαράδεκτη. Η ανομία και τα επεισόδια -εδώ ή σε όλο τον κόσμο- είναι πάντα απαράδεκτα. Ταξίδευσα σε πολλές χώρες και πάντα υποστήριζα το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να διαδηλώνει ειρηνικά για όσα πιστεύει. Η βία, ωστόσο, που έβαλε σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων δεν είναι ανεκτή, τόσο εδώ όσο και στο εξωτερικό. Να φέρουμε άμεσα στη δικαιωσύνη τους εγκληματίες που συμμετείχαν σε αυτά τα επεισόδια.Οι ΗΠΑ είναι καλύτερες από αυτό που είδαμε σήμερα σε ένα μέρος που έχω υπηρετήσει ως μέλος του Κογκρέσου, έχοντας δει από κοντά τη δημοκρατία στα καλύτερα της».

8eCUgvCwsa

Το σχέδιο για τα “Μπαζώματα” Αγίου Νικολάου: Η Κόρινθος στρέφει το μέτωπο την θάλασσα

Previous article

Στην Χαλκιδική φτιάχνουν πίτσες και ψωμιά με λάσπη από κρασί!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.