ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επίδομα Θέρμανσης: ίσα που προλαβαίνετε…

0

Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το επίδομα θέρμανσης, με βάση τα σημερινά δεδομένα, λήγει την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης είναι στα «κόκκινα» με τις αιτήσεις να ξεπερνούν τις 568.000, καθώς για πρώτη φορά δικαιούχοι είναι και όσοι χρησιμοποιούν καύσιμη ύλη, πέρα από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Παράγοντες της αγοράς καυσίμων σημειώνουν ότι η καταγεγραμμένη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων, επ’ ουδενί συνδέεται με αύξηση και της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης. Τουναντίον. Αν και οι δεξαμενές, που τίγκαραν πέρσι την Άνοιξη, υπολογίζεται ότι έχουν «κάψει» τουλάχιστον το 30% του πετρελαίου από τον Οκτώβριο ως σήμερα, η ζήτηση βρίσκεται στο ναδίρ. Η σύγκριση με τα περσινά δεδομένα, δείχνει ότι οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης είναι μειωμένες κατά 60-70%!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εμπόρου καυσίμων, με σταθερή πελατεία. Πέρσι, οι ημερήσιες παραγγελίες κυμαίνονταν κατά μέσο όρο στα 35 χιλιάδες λίτρα. Φέτος, μόλις που φτάνουν στα 7 με 8 χιλιάδες λίτρα! Σημειωτέον ότι η εικόνα αυτή διαμορφώνεται σε μια περίοδο πολύ χαμηλών τιμών- στα 0,85 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή πανελλαδικά- η οποία όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς το τέλος της. Ήδη, η διεθνής τιμή του μαύρου χρυσού έχει πάρει τον ανήφορο, με αποτέλεσμα οι τιμές λιανικές να ενισχύονται. Από τα στοιχεία των εκτελωνισμών προκύπτει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η τιμή προ ΦΠΑ της βενζίνης θα «τσιμπήσει» ως και 10 λεπτά το λίτρο, με ανάλογη αναπροσαρμογή και στο πετρέλαιο κίνησης/θέρμανσης.
Σε δύο δόσεις το επίδομα θέρμανσης
Το φετινό επίδομα θα δοθεί σε όσους πληρούν τα κριτήρια και υποβάλουν αίτηση ως τη Δευτέρα στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης. Το ποσό επιδόματος θέρμανσης θα καταβληθεί σε δύο δόσεις:

  • Έως την 31η Ιανουαρίου 2021 για το σύνολο των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Δεκεμβρίου 2020
  • Έως την 31η Μαρτίου 2021 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 28η Φεβρουαρίου 2021.

Προς το σκοπό αυτό, οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αγορών λοιπών καυσίμων, εκτός τους πετρελαίου θέρμανσης, που τιμολογήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως την 28η Φεβρουαρίου 2021 στην πλατφόρμα. Για το φυσικό αέριο θα καταχωρούνται δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1/1/2021 έως 28/2/2021 μέχρι και την 31η Μαρτίου 2021 και η πληρωμή για την κατηγορία αυτή θα πραγματοποιηθεί έως την 26η Απριλίου 2021.

Τι ισχύει για την επιδότηση κατανάλωσης καυσόξυλων και πέλετ
Ειδικά όσον αφορά στους μικρούς ορεινούς οικισμούς, όπου για πρώτη φορά επιδοτείται η κατανάλωση καυσόξυλων και πέλετ, αποφασίστηκε ότι διευρύνεται ο χρόνος όπου μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα σχετικά τιμολόγια. Έτσι όσοι ήδη έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020, μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα, η οποία είναι ενεργή.

Eurovision: Η ίδια τραγουδίστρια, άλλο τραγούδι -Αυτή είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό

Previous article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.