ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Φουσκωτοί θάλαμοι εντατικής στην Κορέα

0

Λύση ανάγκης με συναρμολόγηση και εγκατάσταση εντός 24ώρου

Ερευνητές στη Νότια Κορέα δηλώνουν ότι έχουν σχεδιάσει φουσκωτούς θαλάμους αρνητικής πίεσης για την απομόνωση και θεραπεία αρρώστων με μεταδοτικές ασθένειες.

Με την πανδημία του κορωνοϊού να εκθέτει τις ελλείψεις σε υποδομές υγείας ανά τον κόσμο, οι Κορεάτες σκέφθηκαν να δημιουργήσουν πλαστικές σκηνές που μοιάζουν με… θερμοκήπια και το κόστος τους ανέρχεται στο ένα πέμπτο της ανέγερσης ενός κανονικού θαλάμου νοσοκομείου.

Οι φουσκωτές αυτές αίθουσες χρησιμοποιούν σύστημα εξαερισμού που δημιουργεί αρνητική πίεση, φέρνοντας εξωτερικό αέρα στον θάλαμο απομόνωσης ενώ διοχετεύει τον αέρα του θαλάμου με ασφάλεια στο περιβάλλον, αποφεύγοντας τη διασπορά παθογόνων σταγονιδίων.

Αν και πολλές χώρες έχουν πειραματιστεί με τη δημιουργία τέτοιων πρόχειρων κατασκευών, ο χρόνος που απαιτείται αποτελεί ανασχετικό παράγοντα. Ωστόσο οι φουσκωτοί θάλαμοι που ανέπτυξε το Κορεατικό Εξειδεικευμένο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας επιτρέπουν άμεση συναρμολόγηση και εγκατάσταση.

Ο σκελετός, το πλαίσιο και ο φωτισμός μπορούν να εγκατασταθούν μέσα σε 15 λεπτά, και αρκούν λιγότερες από 24 ώρες για την πλήρη συναρμολόγηση ενός ολόκληρου συνόλου τεσσάρων θαλάμων με αρνητική πίεση.

Όπως ανακοινώθηκε, οι φουσκωτοί θάλαμοι είναι πλέον έτοιμοι για μαζική παραγωγή.

Πηγή: Reuters

8eCUgvCwsa

Έτσι άλλαξε για πάντα την επιστήμη και την ανθρωπότητα ο covid!

Previous article

7 Ιανουαρίου 1826: Ο Ανδρέας Μιαούλης σπάει τον αποκλεισμό του Ιμπραήμ στο Μεσολόγγι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.