ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Έρχεται ο “Λέανδρος” και στην Κορινθία με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες από -3 έως και -10!

0

Η κακοκαιρία Λέανδρος φτάνει σήμερα στην Ελλάδα και φέρνει τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Το ψυχρό κύμα που θα κρατήσει σε τρία στάδια ως και την προσεχή Τετάρτη, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, θα φέρει πολικές θερμοκρασίες, με την Πολιτική Προστασία να τονίζει πως θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ημέρες από την πλευρά των πολιτών.

Σε όλη την Κορινθία σήμερα η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 1-10 βαθμών με τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες στα ορεινά και τις πιο υψηλές στα παράλια. Αλλά τις επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα πιάσουν τις πιο χαμηλές τιμές τους και την Δευτέρα στα Τρίκαλα θα φτάσουν τους -10, στον Κουταλά και τη Νεμέα τους -5, στον Φενεό τους -7, στο Ξυλόκαστρο, το Κιάτο, την Κόρινθο και το Λουτράκι τους -3!

Οι έντονοι άνεμοι σταδιακά θα υποχωρούν από το απόγευμα, ενώ ήλιος χιόνια και βροχή θα εναλλάσσονται σήμερα (Πέμπτη και αύριο).

Σύμφωνα με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Λαγουβάρδο, ο «Λέανδρος» θα φέρει δύο κύματα χιονοπτώσεων:

«Η πρώτη φάση χιονοπτώσεων θα είναι από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή και η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έως και πολύ πιο έντονα το Σαββατοκύριακο» ανέφερε, σημειώνοντας πως στο δεύτερο κύμα περιλαμβάνεται και η Αττική. Τόνισε μάλιστα πως αναμένονται και διψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες την Δευτέρα.

Τα πρώτα άσχημα νέα για το εμβόλιο…

Previous article

“Η Αριστερή Θεωρία για τον 21ο αιώνα” από το Ινστιτούτο “Νίκος Πουλαντζάς”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.