ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τα πρώτα άσχημα νέα για το εμβόλιο…

0

Ο κορωνοϊός συνεχίζει το παγκόσμιο «σφυροκόπημα», ωθώντας τη μία χώρα μετά την άλλη να καταφεύγει στην έσχατη λύση του lockdown, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί όσο γίνεται η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, πως η συντριπτική πλειονότητα της υφηλίου έχει περάσει ή περνά ακόμα μια μακρά περίοδο καραντίνας, τα νούμερα σε θανάτους, διασωληνώσεις και ημερήσια κρούσματα παραμένουν αρκετά υψηλά.

Το 2021, ωστόσο, ξεκίνησε με σύσσωμο τον πλανήτη να βλέπει κατά τι πιο θετικά την όλη κατάσταση με την πανδημία, καθώς τα εμβόλια της Pfizer, της Moderna, το ρωσικό Sputnik-V, αυτό της Οξφόρδης, το κινέζικο και οσονούπω και εκείνο της Johnson & Johnson κυκλοφορούν και επίσημα στην αγορά, φιλοδοξώντας να βάλουν τέλος στον εφιάλτη του κορωνοϊού.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς… ρόδινα: ήδη τα προβλήματα με τις παραγγελίες και τον εφοδιασμό των κρατών (ειδικά στην Ευρώπη, μετά το, εγκληματικής «υφής», λάθος της Γηραιάς Ηπείρου στον προγραμματισμό των δόσεων) είναι γνωστά και καθιστούν τη διαδικασία εμβολιασμού του 70% του πληθυσμού (που απαιτείται για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης) εξαιρετικά αργή.

Δυστυχώς, όμως, τα άσχημα μαντάτα δεν σταματούν εδώ: όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα επισήμως από το ινστιτούτο Butantan της Βραζιλίας, η αποτελεσματικότητα του κινεζικού εμβολίου της Sinovac είναι μόλις στο 50.38%- ένα νούμερο εξαιρετικά μικρότερο, δηλαδή, από αυτά των Pfizer/BioNTech, Moderna και Οξφόρδης/AstraZeneca.

Το κινεζικό εμβόλιο αναμενόταν να παραγγελθεί από αρκετές χώρες, οι οποίες- και δεδομένου ότι μιλάμε για «αποτυχία» σε 1/2 άτομα- θα πρέπει πλέον να στραφούν σε άλλες λύσεις.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως η ανθρωπότητα χάνει ένα σημαντικό «όπλο» στη μάχη με τον Covid, όμως το… ματς δεν τελείωσε ακόμα.

Ψυχογιός: Μεγαλοπρεπές «όχι» της κυβέρνησης στη μοριοδότηση εργαζομένων και την στήριξη των ΚΔΑΠ

Previous article

Έρχεται ο “Λέανδρος” και στην Κορινθία με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες από -3 έως και -10!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.