ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ORION Mk5: Ένα drone που κατασκευάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από Έλληνα σχεδιαστή

0

Τα UAV ORION διατίθενται από την Alphageo (Alphageo.ae) και σχεδιάζονται/κατασκευάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από τον Έλληνα.

Οι εφαρμογές του είναι:

-Επιτήρηση συνόρων

-Τοπογραφικές εφαρμογές (αποτυπώσεις πόλεων)

-Αποστολές Search and Rescue (SAR)

Τα συγκεκριμένα UAV έχουν τη δυνατότητα χρήσης διαφορετικών φορτίωναναλόγως την εφαρμογή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τοπογραφικές εφαρμογές σε επίπεδο πόλεων / νομών, όμως ενδιαφέρον παρουσιάζεται και η χρησιμοποίηση τους για αποστολές επιτήρησης και έρευνας και διάσωσης. Με προσαρμογή ειδικής κάμεραςγια SAR αποστολές (search and rescue), η οποία έχει την ικανότητα να «κλειδώνει» σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος χρησιμοποιώντας ειδικό gimbal (είτε επιλέγοντας το σημείο πάνω στο χάρτη-με ένα κλικ- όπου απεικονίζεται η πτήση του UAV, σε ζωντανό χρόνο στο επίγειο κέντρο ελέγχου, είτε πληκτρολογώντας τις συγκεκριμένες συντεταγμένες). Οι κάμερες που φέρουν τα ORION δουλεύουν στο οπτικό ή / και στο υπέρυθρο φάσμα και φέρουν ειδικό laser κατάδειξης.

Προσωπικό κι εξέλιξη

Λόγω του αυξημένου χρόνου πτήσης το προσωπικό που απαιτείται είναι 4 άτομα. 2 χειριστές και 2 τεχνικοί. Το προσωπικό πρέπει να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο και δουλεύει σε βάρδιες. Σύντομα θα υπάρχει και η έκδοση Mk5+ η οποία θα αντικαταστήσει την έκδοση Mk5 καθώς κι ένα ακόμη μεγαλύτερο μοντέλο αποκλειστικά για αποστολές επιτήρησης.

8eCUgvCwsa

Amazon : Ανακοίνωσε το άνοιγμα του πρώτου γραφείου της στην Αθήνα

Previous article

Μέχρι και τη Δευτέρα θα χιονίζει στη ζήρεια.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.