ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Παραμένει σε …lockdown η διώρυγα για τη ναυσιπλοΐα

0

Νεότερη ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει πως θα παραταθεί το lockdown στην Διώρυγα της Κορίνθου, εξέδωσε η ΑΕΔΙΚ, καθώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά τη νέα κατάπτωση φαίνεται πως είναι μεγαλύτερα απο όσα αρχικά είχαν εκτιμηθεί.

“Σε συνέχεια της από 15.01.2021 ενημέρωσης, σχετικά με τη νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε στο πρανές Πελοποννήσου στην θέση του Βιολογικού, ο δίαυλος θα παραμείνει μη διαθέσιμος για τη ναυσιπλοΐα, πέραν της αρχικής εκτίμησης που ήταν η Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021. Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση για τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης.

Η ΑΕΔΙΚ βρίσκεται σε εντατική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς γεωτεχνικών μελετών, ώστε να ενισχυθούν οι συντελεστές ασφαλείας και ευστάθειας του καναλιού και να αποκατασταθεί η λειτουργία του διαύλου το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την κατανόηση και υπομονή που επιδεικνύουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι όλες μας οι ενέργειες αποσκοπούν, αφενός στην πλήρη αποκατάσταση των βυθισμάτων και αφετέρου την ευστάθεια των πρανών, ώστε ο δίαυλος να λειτουργεί στο μέλλον ασφαλώς και απρόσκοπτα προς εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας.

Υπέρ του διαλόγου Αθήνας – Άγκυρας για θαλάσσια σύνορα και ΑΟΖ η Μόσχα

Previous article

Σκοτώθηκε 30χρονη σε τροχαίο στο Βέλο (φωτό)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.