ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Μόλις 380 άτομα έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα στην Κορινθία

0

Με αργούς ρυθμούς σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια φαίνεται να προχωρά ο εμβολιασμός του πληθυσμού στην Κορινθία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο μέχρι χτες 18 Ιανουαρίου στο νομό είχαν εμβολιαστεί 380 άνθρωποι, αριθμός που κατατάσσει την Κορινθία τελευταία στην γεωγραφική Πελοπόννησο.

Συνολικά σε όλη την Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί 91.138 άνθρωποι, ενώ σε ό,τι αφορά την Πελοπόννησο έχουμε:

ΑΧΑΪΑΣ2.529
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ705
ΗΛΕΙΑΣ704
ΑΡΚΑΔΙΑΣ598
ΛΑΚΩΝΙΑΣ564
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ424
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ380

Οι 380 εμβολιασθέντες αφορούν στην συντριπτική τους πλειοψηφία τους υγειονομικούς των δημόσιων δομών υγείας, δηλαδή του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, ΠΕΔΥ και ΤΟΜΥ, συνολικά περίπου 310 άτομα.

Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει παρουσιαστεί καμία επιπλοκή από το εμβόλιο, σε κανέναν από όσους εμβολιάστηκαν.

Τα υπόλοιπα είναι ιδιώτες γιατροί και 35 πολίτες άνω των 85 ετών που ξεκίνησαν από τις 16 Ιανουαρίου να εμβολιάζονται και αυτοί.

Θα πρέπει να πούμε πάντως, ότι με τους ιδιώτες γιατρούς παρά το γεγονός ότι είχε δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό τους, σημειώθηκε ένα μεγάλο …μπάχαλο, που οδήγησε στην ματαίωση της προτεραιότητας και τελικά τον εμβολιασμό τους μαζί με τον γενικό πληθυσμό. Ειδικά στην Κορινθία, ύστερα από επίμονες προσπάθειες του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Χρυσοβαλάντη Μέλλου, έγινε κατορθωτό να εμβολιαστούν κάποιοι ιδιώτες γιατροί (περίπου 35) από δόσεις εμβολίων που περίσσεψαν από τις πρώτες παρτίδες που έφτασαν στο Νοσοκομείο.

Πάντως η πλατφόρμα και για τους ιδιώτες γιατρούς έχει πλέον ανοίξει και έχουν ξεκινήσει να κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν περίπου 24 πολίτες άνω των 85 ετών που έχουν κλείσει ραντεβού.

Τροχαία: που χρειάζονται αλυσίδες σε Κορινθία και Πελοπόννησο

Previous article

Αρχηγός Αεροπορίας Πακιστάν: Είμαστε ένα έθνος με Τουρκία – Τη στηρίζουμε πλήρως για Κύπρο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.