ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ανοίγουν ένα κυλικείο και ένα μίνι μάρκετ εντός της Δομής

0

Τον διαγωνισμό για δύο άδειες που θα δοθούν σε ισάριθμους ενδιαφερόμενους προκειμένου να λειτουργήσουν δύο καταστήματα εντός της Ανοιχτής Δομής πρόκειται να τρέξει ο δήμος Κορινθίων το επόμενο διάστημα

Πρόκειται για ένα μίνι μάρκετ και ένα κυλικείο, τα οποία θα απευθύνονται στους περίπου 700 ανθρώπους που διαβιούν αυτή την στιγμή εντός της δομής και η σχετική προκήρυξη είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών που έκανε η δημοτική αρχή και ο Βασίλης Νανόπουλος. Στόχος είναι να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι έξοδοι των προσφύγων από το στρατόπεδο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ανάγκες της καθημερινότητας για ψώνια -από τρόφιμα μέχρι άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η σχετική δυνατότητα να ανοίξουν κυλικεία και καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης έχει προέλθει με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στις 30.3.2020 (ΦΕΚ Τεύχος A’ 75/30.03.2020). Ειδικότερα, προβλέπεται ότι με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του οικείου δήμου, η οποία εκδίδεται κατόπιν γνώμης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, καθορίζονται ο αριθμός των κυλικείων που επιτρέπεται να εγκατασταθούν ανά χώρο, η χωροθέτηση τους εντός αυτού, το ωράριο λειτουργίας, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Η εκμίσθωση των χώρων για τη λειτουργία κυλικείων και καταστημάτων γίνεται κατόπιν δημοπρασίας από τον οικείο δήμο, με το προϊόν της δημοπρασίας να αποτελεί έσοδο του δήμου. 

1878: “Οι Τούρκοι καίνε το Φάληρο”… Πανικός αλά Ελληνικά, απίστευτο ρεζιλίκι

Previous article

Τηλεδιάσκεψη Δήμα για τις μελέτες του αρδευτικού δικτύου στο Φράγμα Ασωπού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.