ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τηλεδιάσκεψη Δήμα για τις μελέτες του αρδευτικού δικτύου στο Φράγμα Ασωπού

0

Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννη Οικονόμου και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκε η πρόοδος των έργων κατασκευής του Φράγματος με το ποσοστό εκτέλεσης του να βρίσκεται σήμερα στο 60% της κύριας σύμβασης και 25% της συμπληρωματικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Φράγμα αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2022.

Τοποθετούμενος, ο κ. Δήμας τόνισε ότι «αναμφίβολα το Φράγμα του Ασωπού είναι ένα έργο με πολύ μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές συνολικά για τον Νομό Κορινθίας. Συζήτησα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Διευθυντή την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα οι μελέτες που θα αφορούν το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος προκειμένου να επωφεληθούν οι αγρότες και οι καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου βρίσκονται σε καλό δρόμο και όπως με διαβεβαίωσαν το Φράγμα εκτιμάται να είναι έτοιμο στο τέλος του 2022».

Ανοίγουν ένα κυλικείο και ένα μίνι μάρκετ εντός της Δομής

Previous article

Κατόπιν εορτής πανεπιστημιακοί (;)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.