ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΕΧΝΗ

Εκπληκτικό πρότζεκτ: Πώς μπορεί να ήταν Μέγας Αλέξανδρος, Σωκράτης, Ομηρος και άλλες ιστορικές μορφές [εικόνες]

0

Χρώμα στα πρόσωπα αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, φιλοσόφων και πολιτικών, καθώς και Βυζαντινών αυτοκρατόρων, δίνει ένας Ιταλός καλλιτέχνης.

Ο λόγος για τον Αλεσάντρο Τομάζι, ο οποίος χρησιμοποιεί ως βάση του προτομές των προσωπικοτήτων με τις οποίες θέλει να ασχοληθεί και τους «δίνει ζωή», δημιουργώντας νέα πορτρέτα τους, αυτή τη φορά με χρώματα.

Το αποτέλεσμα είναι αρκετά ρεαλιστικό, δίνοντάς μας μια γεύση για το πώς μπορεί να έμοιαζε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Σωκράτης, ο Δημοσθένης, ο Ιουστινιανός, καθώς και άλλα σημαντικά ιστορικά πρόσωπα.
Ο νεαρός καλλιτέχνης έχει κερδίσει εκατοντάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξαιτίας αυτών των εντυπωσιακών σχεδίων του, που ζωντανεύουν το παρελθόν.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η προσπάθεια μια άλλης καλλιτέχνιδας, της γραφίστριας Becca Saladin, η οποία, αφού ξόδεψε πολλές ώρες ερευνώντας πορτρέτα και αγάλματα διάσημων ιστορικών μορφών, αλλά και φωτό σταρ του Χόλιγουντ, παλαιότερων γενιών όμως, προσπάθησε να αποτυπώσει πώς θα ήταν όλοι αυτοί αν ζούσαν στον 21ο αιώνα.

Ιπποκράτης

Μέγας Αλέξανδρος

Ευριπίδης

Δημοσθένης

Σωκράτης

Όμηρος

Αριστοτέλης

Πλάτων

Ηρόδοτος

Πυθαγόρας

Γάιος Ιούλιος Καίσαρας

Ιουστινιανός

Αυτοκράτειρα Θεοδώρα

Πηγή: iefimerida.gr

8eCUgvCwsa

Ήξεις, αφήξεις από τον Παναγιώτη Νίκα για το διοικητήριο στην Ποσειδωνία

Previous article

Την Παρασκευή υπογράφει ο Νίκας την τελική συμφωνία για την ΣΔΙΤ των απορριμμάτων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.