ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο για το καζανάκι το νερό του Σταματόπουλου στο Διμηνιό, με κρατική παραγγελία-εντολή

0

Χρειάστηκε να πάρει και τρίτο αυστηρό έγγραφο, να περάσουν μήνες από τότε που αρρώστησαν δυο μικρά παιδιά στο Άνω Διμηνιό εξαιτίας του νερού, εβδομάδες από την ημέρα που η Περιφέρεια χαρακτήρισε (ξανά) το νερό ακατάλληλο και ημέρες από τρίτο έγγραφο με την απειλή εισαγγελικής παρέμβασης για να κάνει ο Σπύρος Σταματόπουλος το αυτονόητο: να τυπώσει νέες αφίσες με την υπογραφή της ΔΕΥΑΣ, στις οποίες να αναφέρει πως το νερό στο (Άνω) Διμηνιό δεν κάνει ούτε για πόση, ούτε για μαγείρεμα, αλλά ούτε και για σωματική καθαριότητα:

Μετά από οδηγίες του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Κορινθίας, η ΔΕΥΑΣ σας ενημερώνει πως το νερό ύδρευσης της Κοινότητας Διμηνιού είναι ακατάλληλο για Οικιακή Χρήση (πόση μαγείρεμα πλύσιμο κ.α.) και δύναται να χρησιμοποιηθεί μόνο για το καζανάκι της τουαλέτας“, αναφέρει η χτεσινή ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Σικυωνίων που κυκλοφόρησε στο χωριό.  
Μία εβδομάδα νωρίτερα, ωστόσο, η ΔΕΥΑΣ είχε προχωρήσει σε μία άλλη ανακοίνωση στην οποία υπενθύμιζε στους κατοίκους πως το νερό είναι -απλώς- ακατάλληλο για πόση και για μαγείρεμα (και άρα πλυθείτε άφοβα).  
Στο Korinthia.net.gr είχαμε επισημάνει σε προηγούμενο άρθρο τις μισές άρα επικίνδυνες αλήθειες του, την προφανή αστοχία, που εκ των υστέρων (και μόνο κατόπιν των πιέσεων της Περιφέρειας) παραδέχτηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ: το νερό δεν κάνει ούτε για πλύσιμο -γι αυτό άλλωστε ασθένησαν τα δύο μικρά παιδιά και γι αυτό σε πολλούς κατοίκους του χωριού έχουν προκληθεί δερματίτιδες και άλλες δερματικές ασθένειες.  
Είναι η δεύτερη φορά που εξωτερικός παράγοντας σύρει τον Σπύρο Σταματόπουλο προς την αλήθεια. Την περασμένη εβδομάδα κατά την παρουσία του στην εκπομπή της ΕΡΤ “συνδέσεις” αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι “την ευθύνη φυσικά και την έχουμε εμείς η ΔΕΥΑΣ (σ.σ. όπου ο ίδιος είναι πρόεδρος), δεν την έχει κανείς άλλος…“. 


    

8eCUgvCwsa

Τουρκικοί ισχυρισμοί περί αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου

Previous article

7 νέα κρούσματα η Κορινθία – 795 στην Ελλάδα, 257 διασωληνωμένοι, 15 θάνατοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.