ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Γιατί είναι χαμηλά ο εμβολιασμός στην Κορινθία – Μόνο ένα εμβολιαστικό κέντρο, δεν υπάρχουν εμβόλια

0

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως παραμένει χαμηλά ο αριθμός των εμβολιασμών στην Κορινθία, όπως αναφέρουμε και σε άλλο θέμα.

Κυριότερος λόγος για αυτό είναι ότι δεν λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα σε άλλες περιοχές του νομού εκτός της πρωτεύουσας (Κόρινθος), όπου εμβόλια γίνονται στο Νοσοκομείο και στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρο Υγείας, ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ). Μάλιστα, κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία τους, ειδικά στο Κιάτο όπου είναι μεγάλη ανάγκη να δημιουργηθεί καταρχάς ένα δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο που να καλύψει την Δυτική Κορινθία. Προς τούτο πιέζουν όλοι οι υγειονομικοί φορείς της Κορινθίας.
Την ίδια ώρα φαίνεται, πως αρχίζουν να γίνονται αισθητές οι ελλείψεις σε εμβόλια, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνονται τα ραντεβού, καθώς προϋπόθεση για να γίνει ραντεβού είναι να εξασφαλιστεί ημερομηνία και για την δεύτερη δόση.

Ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός πως χαμηλά παραμένει το ποσοστό εμβολιασμών μεταξύ των νοσηλευτών στο νοσοκομείο Κορίνθου (περίπου 50%), σε αντίθεση με το ιατρικό προσωπικό που έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 70%. Αυτό αναμένεται να ανατραπεί, καθώς οι εμβολιασμοί των υγειονομικών του ΕΣΥ είχαν απαγορευτεί το τελευταίο διάστημα επειδή δόθηκε αποκλειστικότητα στα σώματα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην εμβολιαστούν κάποιοι υγειονομικοί που στην πρώτη φάση δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους.

Eντυπωσιακές εικόνες από τους σχηματισμούς των πουλιών στη Πουλίτσα (βίντεο)

Previous article

Γερμανία: Μοναχές «νοίκιαζαν» ορφανά σε ιερείς και επιχειρηματίες για όργια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.