ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Σκληρό lockdown ως τις 28 Φεβρουαρίου στην Αττική -Κλειστά σχολεία και λιανεμπόριο

0

Είναι πλέον επίσημο. Αυτό που προσπαθούσε να αποφύγει η κυβέρνηση, δηλαδή ένα «σκληρό» lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική, είναι πλέον γεγονός. Η ανακοίνωση ήρθε από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, το απόγευμα της Τρίτης.

Η κυβέρνηση, ήθελε πάση θυσία να αποφύγει ένα «σκληρό» lockdown στην Αττική, αφού πρόκειται για την πολυπληθέστερη περιοχή της Ελλάδας. Ωστόσο, οι αριθμοί ήταν αμείλικτοι και δεν άφησαν κανένα περιθώριο τόσο στο κυβερνητικό, όσο και στο επιστημονικό επιτελείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Αττική έχει γονατίσει από την πανδημία, ενώ μοιάζει να βρίσκεται στον «προθάλαμο» ενός τρίτου, ακόμα σφοδρότερου από τα δύο προηγούμενα, κύματος του φονικού ιού. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος παρουσίασε αριθμούς που τρομοκράτησαν την κυβέρνηση και οδήγησαν σε μέτρα, ίσως ακόμα πιο σκληρά από αυτά του Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο πρωθυπουργός, από την Πέμπτη στις 06:00 τίθεται σε ισχύ το αυστηρό lockdown, το οποίο θα διαρκέσει -τουλάχιστον- μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

«Από μεθαύριο Πέμπτη και έως τις 28 Φεβρουαρίου θα υπάρξουν αυξημένα περιοριστικά μέτρα στην Αττική. Αυτό σημαίνει ότι κλείνει κάθε μορφή λιανεμπορίου και στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ’ αποστάσεως. Εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία. Τα νέα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω αύριο από τους αρμόδιους» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

19 νέα κρούσματα η Κορινθία, 1526 στην Ελλάδα – 277 διασωληνομένοι, 20 νέοι θάνατοι

Previous article

Το ζευγαράκι αλκυόνες που με τον καβγά του κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό φωτογραφίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.