ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αεροπορική εταιρεία αγοράζει εκατοντάδες ιπτάμενα ταξί

0

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε 200 ιπτάμενα ταξί, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία μια μέρα θα μεταφέρουν επιβάτες από το σπίτι στο αεροδρόμιο.

Τα ηλεκτρικά ιπτάμενα οχήματα κάθετης προσαπογείωσης (eVTOL) αναπτύσσονται από την αμερικανική Archer, η οποία σκοπεύει να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα παρουσιάσει το πρωτότυπο των ιπτάμενων ταξί, ελπίζει όμως για απογείωση γύρω στο 2024, κατόπιν έγκριση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Μέχρι σήμερα η Archer έχει παρουσιάσει μόνο μια καλλιτεχνική απεικόνιση του ιπτάμενου οχήματος (Archer)

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα ιπτάμενα ταξί θα έχουν εμβέλεια 100 χιλιομέτρων και θα πετούν με μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν πιλότο, αργότερα όμως θα μπορούσαν να επιχειρούν αυτόνομα,

Η Archer με έδρα την Καλιφόρνια, εξασφάλισε επίσης επένδυση από την αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, η οποία δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα από τη συγχώνευση της Fiat Chrysler και της PSA Peugeot.

Η United Airlines ανέφερε πέρυσι ζημία άνω των 7 δισ. δολαρίων μετά την καθήλωση των αεροπλάνων της λόγω της πανδημίας.

Η τεχνολογία της Archer θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει την United να περιορίσει το αποτύπωμα άνθρακα του στόλου τους.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν μια μέρα τα ελικόπτερα προσελκύουν το τελευταίο διάστημα έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι κανένα τέτοιο όχημα δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα άδεια για πτήσεις.

Η Uber είναι μια από τις εταιρείες που επένδυσαν στα ιπτάμενα ταξί, τον Δεκέμβριο όμως πούλησε την Elevate, θυγατρική που ανέπτυσσε την τεχνολογία.

8eCUgvCwsa

Έρχεται η Μήδεια παρέα με τον Βαλεντίνο – Θερμοκρασίες έως -11 βαθμούς

Previous article

85.000 ευρώ σε φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.