ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα παράταση στα κορωνο-χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

0

Οι ασφαλιστικές οφειλές για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες της πρώτης περιόδου της καραντίνας -που είχε δοθεί παράταση πληρωμής τους μέχρι 30 Απριλίου 2021- παρατείνονται εκ νέου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια και απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, 

Με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη Βουλή, ορίζεται ένα ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής αυτών των οφειλών με επιλογή 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής αυτών των δόσεων από τον Ιανουάριο του 2022, στο πρότυπο της ρύθμισης του υπουργείου Οικονομικών για φορολογικές υποχρεώσεις.

Τέλος, σημείωσε πως ως προς τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων «συνεχίζουμε να δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις στην καταβολή τους. Η απόφαση για την παράταση στις οφειλές του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ, ενώ προχωρά ανάλογη απόφαση για τον Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του μηνός Ιανουαρίου».

Ο υπουργός σημείωσε πως στόχος αυτών των μέτρων είναι να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στην επόμενη ημέρα.

8eCUgvCwsa

Συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Previous article

Το κτήριο γευμάτων αγάπης στον ναό του Αγίου Παύλου, στην Κόρινθο Επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.