ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νέο κλειστό γυμναστήριο και Μουσείο Μικρασιατών στον Συνοικισμό ανακοίνωσαν Νανόπουλος και Γκιολής

0

Δυο σπουδαία έργα που αφορούν τον Συνοικισμό και θα υλοποιήσει ο δήμος Κορινθίων με την υποστήριξη της Περιφέρειας ανακοινώθηκαν σήμερα στην κοινή συνέντευξη Τύπου του Βασίλη Νανόπουλου και του Τάσου ΓΚιολή.

Πρόκειται για το Μουσείο Μικρασιατών, ένα έργο που θα ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» και θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 500 τ.μ το οποίο μετά από αίτημα του δήμου παραχωρείται από την Περιφέρεια για την συγκεκριμένη χρήση. «Είναι ο φόρος τιμής που αισθάνομαι ως υποχρέωση να αποδώσω στους ανθρώπους και την περιοχή του Συνοικισμού. Είναι η ζωντανή μας ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «Τιμούμε με πράξεις και όχι με λόγια την ιστορία των Μικρασιατών μας, μετά απο πολλές προτροπές του Δημάρχου και συναντήσεις του Περιφερειάρχη με την Πρόεδρο της Μικρασιατικής Στέγης Βασιλική Ευστρατιάδου παραχωρούμε το οικόπεδο στο δήμο Κορινθίων ώστε να υλοποιηθεί το έργο» σημείωσε ο κ. Γκιολής.

Το δεύτερο έργο έρχεται να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες αθλητών και σωματείων, πρόκειται για το νέο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου. «Σκόπιμα δεν το ενέταξα στον προυπολογισμό του 2021 διότι υπήρχαν συζητήσεις με την περιφέρεια ώστε να ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου» είπε ο Δήμαρχος με τον Αντιπεριφερειάρχη να ανακοινώνει την θετική εξέλιξη. «Σε συνάντηση του Περιφερειάρχη και των αντιπεριφερειαρχών με τον Λευτέρη Αυγενάκη την Παρασκευή θέσαμε για την Κορινθία ως ένα και μοναδικό έργο το νέο κλειστό γυμναστήριο της Κορίνθου. Έχοντας την δέσμευση του Δημάρχου πως υπάρχει χώρος για την ανέγερσή του, λάβαμε την στήριξη του κ.Αυγενάκη και το έργο θα υλοποιηθεί». Το οικόπεδο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Δήμαρχος, βρίσκεται στην περιοχή του Συνοικισμού και το έργο το οποίο θα διαθέτει και κολυμβητήριο Ολυμπιακών διαστάσεων , ακόμα κι αν δεν ενταχθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου θα εκτελεστεί με χρήματα του δήμου.

Απαντήσεις Νανόπουλου για την μελέτη του Ξενία και για την σύμβαση του ΤΕΒΑ με τον Η. Κακογιάννη

Previous article

Θρίαμβος του Τσιτσιπά, «καθάρισε»τον Ναδάλ και πέρασε στα ημιτελικά του australian open

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.