ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Hackers επιτέθηκαν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

0

Hackers κατάφεραν να παραβιάσουν το δίκτυο της εταιρίας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικά αρχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, η επίθεση έγινε αντιληπτή την προηγούμενη εβδομάδα και αμέσως ενημερώθηκαν το Πεντάγωνο, η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας και η ΕΥΠ, στέλνοντας στελέχη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ερευνάται το ενδεχόμενο η ΕΑΣ να έπεσε θύμα ηλεκτρονικής κατασκοπείας από ξένη χώρα, αλλά η έρευνα έως τώρα τείνει στο συμπέρασμα πως πρόκειται απλά για χρηματικό εκβιασμό. Οι δράστες παραβίασαν το δίκτυο υπολογιστών στα γραφεία της εταιρίας και όχι αυτό της παραγωγής. Σύντομα έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για ransomware επίθεση, καθώς τα αρχεία των υπολογιστών κρυπτογραφήθηκαν και οι δράστες ζητούν λύτρα σε κρυπτονομίσματα για να επιστρέψουν την πρόσβαση στην εταιρία. Περισσότερα θα γίνουν γνωστά όταν ολοκληρωθεί η έρευνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ΕΑΣ θα αναλάβει την παραγωγή του “εθνικού τυφεκίου” το οποίο θα αντικαταστήσει το G3 που χρησιμοποιείται ευρέως από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τι είναι η επίθεση ransomware και πώς επηρεάζει

Το συγκεκριμένο είδος κακόβουλου λογισμικού χρησιμοποιείται για εκβιασμούς. Όταν επιτίθεται σε μια συσκευή με επιτυχία, το κακόβουλο λογισμικό “κλειδώνει” την οθόνη ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο δίσκο. Στη συνέχεια, εμφανίζει μια απαίτηση καταβολής λύτρων με αναλυτικές λεπτομέρειες πληρωμής.

8eCUgvCwsa

140 κυβικά νερού την ώρα από τον βιολογικό για τους αγρότες των Εξαμιλίων

Previous article

Β.Νανόπουλος: Ολοκληρώθηκε ο κλάδος των Εξαμιλίων, σύντομα οι αγρότες μας θα αξιοποιούν τα νερά του Βιολογικού καθαρισμού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.