ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

ΠΟΥ: Η πανδημία θα τελειώσει στις αρχές του 2022 – Ναι, μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις

0

Στις αρχές του επόμενου έτους τοποθετεί το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη προσθέτοντας πάντως ότι δεν θεωρεί ότι θα είναι αναγκαίοι οι περιορισμοί μέχρι τότε.

Ο Χανς Κλούγκε μιλώντας στο δανέζικο κρατικό δίκτυο DR είπε ότι η Covid-19 θα εξακολουθεί να επικρατεί το 2021 αλλά θα είναι πιο διαχειρίσιμη σε σχέση με το 2020, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Υπογραμμίζοντας ότι τα χειρότερα σενάρια ανήκουν στο παρελθόν, ο Κλούγκε είπε ότι οι επιστήμονες έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες πληροφορίες για τον ιό σε σχέση με το 2020. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το μέλλον του.

«Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι αναγκαίοι οι περιορισμοί. Αυτό είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα», είπε.

Ο Κλούγκε εμφανίστηκε εξάλλου καθησυχαστικός απέναντι στις μεταλλάξεις, λέγοντας πως είναι φυσιολογικό για τον ιό να προσπαθεί να προσαρμοστεί στα άτομα που μολύνει, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν ανησυχεί από την ραγδαία εξάπλωσή τους.

Προσθέτοντας ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί κατά της Covid-19 λόγω των ταχέως διαδεδομένων τύπων του ιού, είπε ότι τα εμβόλια μπορούν να τροποποιηθούν με βάση τις νέες μεταλλάξεις εάν είναι απαραίτητο και δεν χρειάζεται να τα παράγουν από την αρχή.

Τόνισε επίσης ότι οι μεταλλάξεις δεν θα κάνουν τον ιό ανεξέλεγκτο, αλλά σημείωσε ότι οι χώρες των οποίων τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης βρίσκονται ήδη υπό πίεση θα μπορούσαν να υποστούν ακόμη μεγαλύτερη, γεγονός που καθιστά απαραίτητο να ληφθούν πολύ σοβαρά οι μεταλλάξεις.

8eCUgvCwsa

Αρης : Τα μυστικά του κόκκινου πλανήτη και οι εξωγήινοι

Previous article

Σάλος από λάθος σε βιβλίο: Η αναφορά για την Κύπρο που προκάλεσε αντιδράσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.