ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νέα ανοιχτή επιστολή των 90 πολιτών για την πλατεία

1

Επανέρχονται οι 90 δημότες του δήμου Κορινθίων, με νέα επιστολή, προς τον δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο, μέσα από την οποία διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο το αίτημά τους να συζητήσουν για την πλατεία στα Περιβολάκια και για το μνημείο του Αποστόλου Παύλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί δεν έρχεται προς συζήτηση το θέμα του μνημείου για τον Απόστολο Παύλο;

Στην νέα επιστολή εγκαλούν τον δήμαρχο για την άρνησή του να φέρει το θέμα προς συζήτηση και κάνουν λόγο για “αντιδημοκρατική συμπεριφορά”, και “θεσμική απρέπεια”.

Αφήνουν τέλος να εννοηθεί ότι θα κινήσουν τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ “προειδοποιούν” πως αν χρειαστεί θα επανέλθουν με περισσότερες υπογραφές.

Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρουν:

“Κύριε Δήμαρχε.

Εμείς, οι 90 δημότες αυτής της πόλης, θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την αντιμετώπιση εκ μέρους σας της αίτησής μας για ενημέρωση της πορείας των έργων στην Πλατεία Περιβολάκια, που κατατέθηκε κατά Νόμο στις 26/10/2020.

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι -με διάφορες προφάσεις και νομικές ακροβασίες- η αίτηση μας όχι μόνο δεν τέθηκε στο ΔΣ για συζήτηση, αλλά στην ουσία υποβαθμίστηκε και αγνοήθηκε, με προφανή στόχο την μεταφορά της στις καλένδες. Αυτό, αν δεν είναι στα όρια μιας αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, είναι τουλάχιστον θεσμική σας απρέπεια.

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι -ενώ γνωρίζετε ότι υπάρχουν επί του θέματος διαφορετικές απόψεις, διαφωνίες και αντιπροτάσεις για τα πεπραγμένα μέχρι σήμερα- εξακολουθείτε να αδιαφορείτε, αρνούμενος την δημοκρατική σας υποχρέωση για σύνθεση απόψεων και κοινή συνισταμένη πράξεων και ενεργειών. Και αδιαφορεί και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην ελάχιστων εξαιρέσεων).

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι ποσά πολλών χιλιάδων ευρώ εισάγονται στο ΔΣ για έγκριση, προκειμένου να δαπανηθούν σε «έργα» επιπλέον “διακόσμησης” της Πλατείας, παράλληλα προς τα έργα της ανάπλασης, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα σε εποχές μεγάλων οικονομικών δυσκολιών.

Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε διότι γίνεται περισσότερο από προφανές ότι προσωπικές απόψεις και βιώματα, υπολογισμοί, συμβιβασμοί και μονομερείς ενέργειες θα είναι αυτές που θα δώσουν την όποια μορφή στο τελικό αποτέλεσμα του όλου έργου που είχε σχεδιαστεί.

Κύριε Δήμαρχε.

Ως εκ της θέσεως σας διαχειρίζεστε τα κοινά αυτής της πόλης για όλους τους δημότες, αλλά μαζί με τους δημότες. Η απαξίωση μας δεν μάς τιμά, αλλά κυρίως δεν τιμά εσάς. Η διαμόρφωση της κεντρικής Πλατείας της πόλης μας, ως δημόσιος χώρος, δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Θα πρέπει να αντιπροσωπεύει και τιμά όλους τους δημότες ως αποτέλεσμα συνθετικών (και όχι διχαστικών) διαδικασιών. Εάν οι 90 δημότες δεν είναι αρκετοί και άξιοι να εισακουστούν μήπως οι 180 ή οι 360 είναι; Για εμάς είναι εύκολο.

Θα επανέλθουμε θεσμικά, μη αποδεχόμενοι τα τετελεσμένα.

Οι 90 δημότες Κορίνθου“.

Κορονοϊός: Πως επιστρέψαμε στα μέσα… Δεκεμβρίου σε αριθμό κρουσμάτων

Previous article

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση στην προθεσμία καταβολής τους

Next article

You may also like

1 Comment

 1. Για να φρεσκαρουμε την μνημη:
  Το project της πλατειας μετα την αναπλαση, ειναι αυτο oπως φαινεται στα κατωθι βιντεο του σχεδιαστη-μηχανικου:
  https://youtu.be/APM5imIRxBc
  https://youtu.be/XsuFh4_gghg
  Στις 27 Φεβρουαριου 2021:
  – εχουν κοπει εντελως οι προυπαρχοντες ψηλοι φοινικες, δεν εχουν φυτευτει αλλα ψηλα δενδρα, η τελικη μορφη του πρασινου συνολικα δεν πλησιαζει καθολου την εικονα οπως φαινεται στα βιντεο.
  – εχει αντικατασταθει ενας χωρος πρασινου της πλατειας στη οδο Αδειμαντου, με παιδικη χαρα, η οποια εχει μεταφερθει εκει απο τον προηγουμενη θεση της στην απεναντι πλευρα της Εθνικης Αντιστασεως, στο χωρο διπλα στο προαυλιο του σχολειου (οπου πιστευουμε ειναι και η φυσικη θεση της με μεγαλυτερη διαθεσιμη εκταση και ψηλα δενδρα σκιασης)
  – ΔΕΝ εχει γινει – και ουτε προκειται απο οτι μαθαινουμε – το νεο “τουριστικο”/καφε’ , στην θεση που βρικοταν το παλαιο
  – δεν εχουν γινει οι 4 περγκολες με φωτοβολταικα, στην πλευρα των οδων Κυπρου και Αδειμαντου (οπως φαινονται στα βιντεο και στην φωτο)
  https://3.bp.blogspot.com/-DrxKck6K4yw/V-rZQP4C-7I/AAAAAAABl44/rWGXEDE3WaEEs-skbK9KlkuMfTCcL4VXgCLcB/s1600/7.jpg
  – δεν εχουν γινει ουτε οι “εσωτερικες” στην πλατεια περγκολες (οπως φαινεται στην φωτο εδω) https://4.bp.blogspot.com/-0USa3oGDU1I/V-rZHcWtdFI/AAAAAAABl4k/z0aReLcIGoMIckUHcRl3fHPl00uSr7etgCLcB/s1600/2.jpg

  – δεν εχει φυσικα γινει ακομα η ενοποιηση της πλατειας μετα την αναπλαση , με τους πεζοδρομους Ερμου και Εθνικης Αντιστασεως, με υπερυψωση (γρανιτενιοι κυβολιθοι) στο ιδιο επιπεδο των πεζοδρομων, των προσκειμενων κομματιων των οδων Κυπρου, Ερμου, Εθνικης Αντιστασεως.

Comments are closed.