ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Δήλωση αγωνίας των επιστημόνων υγείας στην Κορινθία: “Τηρείστε τα μέτρα, τα μηνύματα δεν είναι ευοίωνα”

0

Σε κοινή δήλωση προχώρησαν οι τρεις επιστημονικοί φορείς υγείας της Κορινθίας σε μια προσπάθεια να εφιστήσουν την προσοχή των πολιτών του νομού στην μάχη κατά της πανδημίας.
Η δήλωση των προέδρων του Ιατρικού, του Φαρμακευτικού και τους Οδοντιατρικού Συλλόγου Κορινθίας έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία τα κρούσματα στο νομό έχουν αυξηθεί θεαματικά, ενώ η τελευταία μέτρηση στα λύματα του βιολογικού καθαρισμού έδειξε πως η αύξηση του ιικού φορτίου έχει εκτοξευτεί κατά 330% σε σχέση με πριν απο μία εβδομάδα.

Ειδικότερα οι τρεις πρόεδροι στην κοινή του δήλωση αναφέρουν

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων των τελευταίων ημερών στην Κορινθία έχει γεμίσει με ανησυχία και προβληματισμό τη δύσκολη καθημερινότητά μας. Βιώνοντας όλοι κόπωση και ψυχολογική πίεση από τα συνεχιζόμενα μέτρα περιορισμού του SARS-COV-2, καλούμαστε να σταθούμε στο ύψος μας και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να προστατέψουμε την υγεία μας και εν τέλει τη ζωή μας.

Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας, δεν είναι καθόλου ευοίωνα. Στο στόχαστρο του νέου κορονοϊού βρίσκονται, πλέον, πολλοί νέοι άνθρωποι ηλικίας έως 45 ετών, με πολύ συχνή επιβάρυνση της υγείας τους, ώστε να απαιτείται νοσηλεία στο νοσοκομείο του νομού μας, που ήδη αγγίζει ποσοστά πληρότητας 95%. Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε ο νομός που καταγράφει τις περισσότερες νοσηλείες με Covid-19 και το επόμενο διάστημα φοβούμαστε ότι δεν θα υπάρχουν κρεβάτια για να νοσηλευθούν συντοπίτες μας που θα το έχουν ανάγκη.

Τα όπλα που έχουμε, έναν χρόνο μετά, είναι αρκετά: Μεγαλύτερη κλινική εμπειρία των υγειονομικών, μέτρα ατομικής προστασίας και ο εμβολιασμός, ικανά να μας θωρακίσουν για να βγούμε νικητές από αυτή τη μάχη.

Σας προτρέπουμε να τηρήσετε με ευλάβεια τα μέτρα και να φορέσετε τη μάσκα σας ΣΩΣΤΑ σε όλους τους χώρους, για τη δική σας προστασία πρωτίστως  αλλά και των γύρω σας. 

Συστήνουμε αυξημένη ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ των κρουσμάτων και ταυτόχρονα έντονες ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ για συμμόρφωση με τα μέτρα από τους αρμόδιους φορείς. Αποφυγή συναθροίσεων σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

 Μην ασπάζεστε  ανυπόστατα σενάρια μη ειδικών, οι οποίοι δεν εξειδικεύονται σε θέματα υγείας και εμβολιασμών και προβάλλουν  θέσεις που στερούνται κάθε επιστημονικής τεκμηρίωσης. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς. Ενημερωθείτε σωστά και εμπεριστατωμένα για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19. Αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική λύση που ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τη νόσο. Έως τώρα έχουν γίνει πάνω από 1.000.000 εμβολιασμοί στη χώρα και πάνω από 10.000 στο νομό μας και δεν παύουμε να στηρίζουμε την ομαλή κι όσο το δυνατόν ταχύτερη συνέχιση τους.

Μην υποτιμάτε τον ιό. Μην τον αγνοείτε. Δράστε προληπτικά παίρνοντας όλα τα μέτρα!

Την κρίσιμη τούτη ώρα για την Κορινθία, κατανοούμε όλοι τις συνέπειες εγκατάλειψης της προσπάθειας για συντονισμένη δράση ένεκα της κόπωσης που έχει επέλθει! Γι αυτό και παραμένει επιτακτική ανάγκη να αποδείξουμε πως η ατομική μας ευθύνη δεν μπορεί παρά να συμπορεύεται πάντοτε με την κοινωνική μας ευθύνη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας!

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ      
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΚΛΟΚΩΝΗ      

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ

Πελώνη: Στόχος μέχρι το τέλος Μαρτίου να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια – Τον Απρίλιο η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Previous article

Δήμας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: να επουλώσουμε τα τραύματα του παρελθόντος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.