ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Φρίκη στο Κιάτο – φόλιασαν σκυλιά στον προαστιακό (σοκαριστικές εικόνες)

0

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν χτες κάτοικοι του Κιάτου, αλλά και επισκέπτες της πόλης που έφτασαν στην πόλη με τον προαστιακό. Άγνωστοι είχαν φολιάσει τέσσερα σκυλιά που κείτονταν άψυχα λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του σταθμού.

Το γεγονός αναδεικνύει για μια ακόμη φορά τον παραλογισμό και την κτηνωδία που κυριαρχεί στην συνείδηση κάποιων, αλλά και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και εν προκειμένω ο Δήμος Κιάτου το σοβαρό αυτό ζήτημα:

Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος και εξωτερικοί χώροι

Με θλίψη ενημερωθήκαμε για το χθεσινό περιστατικό φόλας με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι υπεύθυνοι του δήμου Σικυωνιών στον σταθμό του προαστιακού στο Κιάτο, οι οποίο ήρθαν αντιμέτωποι με το φρικτό θέαμα των νεκρών σκυλιών από φόλα, σε ένα σημείο μάλιστα όπου τα συγκεκριμένα αδέσποτα σκυλιά φροντίζονταν από τους υπεύθυνους του δήμου σε συνεργασία με τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις”, αναφέρουν φιλόζωοι στα social media.
“Καταδικάζουμε με κάθε τρόπο την εγκληματική αυτή πράξη της φόλας και καλούμε οποιονδήποτε γνωρίζει ή έχει δει κάτι σχετικό με το συγκεκριμένο περιστατικό να ενημερώσει την αστυνομία προκειμένου να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν σύμφωνα με τον νόμο.
Παράλληλα όμως θέλουμε και με αφορμή αυτό το περιστατικό να θέσουμε μερικά ερωτήματα και να θέσουμε και επί τάπητος ορισμένα ζητήματα αναφορικά με τα αδέσποτα.
Πρώτα από όλα θα θέλαμε να θέσουμε το εξής πολύ βασικό ερώτημα προς τον δήμο Σικυωνιών αλλά και όλες τις τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις:

  • Γιατί τα συγκεκριμένα σκυλιά συντηρούνταν εκεί στον συγκεκριμένο χώρο του σταθμού του προαστιακού στο Κιάτο με ευθύνη του δήμο αλλά και όλων των τοπικών φιλοζωικών σωματείων, και όχι σε κάποιον ασφαλή και περιφραγμένο αλλά και ελεγχόμενο χώρο του Δήμου Σικυωνιών;
Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι και φύση

Παράλληλα θα θέλαμε να θέσουμε επί τάπητος και το μείζον και πολύ σοβαρό θέμα της στέγασης των αδέσποτων στον δήμο Σικυωνιών, επιπλέον αφού δεν υπάρχει καταφύγιο το οποίο είναι υποχρεωμένος ο δήμος σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τον νόμο αφού ως ο καθ’ αρχήν υπεύθυνος για τα αδέσποτα σύμφωνα με την υπάρχουσα κείμενη νομοθεσία είναι ο δήμος.
Ζητάμε λοιπόν άμεσα την πλήρη εφαρμογή του νόμο και απαιτούμε άμεσα την δημιουργία και την ανέγερση του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων συντροφιάς προκειμένου να εξασφαλιστεί η στέγασή τους μέχρι την υιοθεσία τους από τον πλέον υπεύθυνο κηδεμόνα”.

Μπορεί να είναι εικόνα σκύλος και γρασίδι

Το “tik-tok” έκανε viral την φέτα στις ΗΠΑ – Άδειασαν ράφια στα super market

Previous article

Εμβολιασμοί: Η Κορινθία προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.