ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Υψηλό μεν, αλλά σε ύφεση το ιικό φορτίο του βιολογικού της Κορίνθου – περίπου 2.300 ενεργοί φορείς

0

Ύστερα από οκτώ εβδομάδες συνεχούς -και σε κάποιες περιπτώσεις θεαματικής- ανόδου, για πρώτη φορά την Παρασκευή οι μετρήσεις της ΔΕΥΑ Κορίνθου στο ιικό φορτίο του βιολογικού έδειξαν ότι μπήκαμε σε φάση ύφεσης. Μικρής μεν, αλλά ύφεσης.

Έτσι οι μετρήσεις της Παρασκευής 12 Μαρτίου απέδωσαν 140.000 αντίγραφα ιού ανά λίτρο λυμάτων στον βιολογικό της Κορίνθου, από 150.000 που ήταν την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Ο συγκεκριμένος αριθμός παραμένει πολύ υψηλός και σύμφωνα με το εργαστήριο που συνεργάζεται η ΔΕΥΑ Κορίνθου αντιστοιχεί σε περίπου 2,300 ενεργούς φορείς.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά ΜΟΝΟ την πόλη της Κορίνθου, όσο την καλύπτει ο βιολογικός καθαρισμός, δηλαδή δεν μιλάμε για τις δημοτικές ενότητες και τα χωριά.

Στην Κόρινθο μετρήσεις από τον βιολογικό η ΔΕΥΑΚ ξεκίνησε να παίρνει σχεδόν με την καραντίνα του Νοεμβρίου. Εκείνη την περίοδο, τα λύματα της πόλης ήταν περίπου μηδενικά, δηλαδή η Κόρινθος ήταν …covid-free. Για την ακρίβεια, και με βάση τα διεθνή πρότυπα, ο κορονοϊός ήταν οριακά ανιχνεύσιμος στα υγρά απόβλητα του βιολογικού και σχεδόν έτσι παρέμενε μέχρι και την αλλαγή του χρόνου.

Για πρώτη φορά καμπανάκι χτύπησε στις 15 Ιανουαρίου, όταν οι μετρήσεις από σχεδόν μηδενικές ανά λίτρο έδειξαν τον αριθμό των 4,500 ιών ανά λίτρο! Ένα μήνα μετά, στις 12 Φεβρουαρίου, είχαν σχεδόν διπλασιαστεί (8,600/λίτρο), την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου έφτασαν τα 45,000 αντίγραφα ιού / λίτρο λυμάτων και στις 5 Μαρτίου εκτοξεύτηκαν στις 150.000.   

Εμβολιασμοί: Η Κορινθία προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος

Previous article

Η Φιλελεύθερη Επανάσταση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.