ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

1496 νέα κρούσματα, 22 στην Κορινθία – 707 διασωληνομένοι, 53 νεκροί

0

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου μπαίνουν πέντε περιοχές της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού, ενώ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι η επιτροπή των επιστημόνων θα συνεδριάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναφορικά με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, τις διαδημοτικές μετακινήσεις και τα σχολεία. Λίγο νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.496 νέα κρούσματα και 22 στην Κορινθία, 53 νεκρούς και 707 διασωληνωμένους. Σημειώνεται ότι χθες, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, διεξήχθησαν λίγο περισσότερα από 10.000 τεστ.

Υποχρεωτικά θα είναι τα self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καθώς θα καλούνται να κάνουν μία φορά την εβδομάδα όπως δήλωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και συμπλήρωσε ότι τα self tests θα είναι υποχρεωτικά και για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Όπως είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, θα αφορούν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που σχετίζονται με το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, δηλαδή σχολεία, επιχειρήσεις, εστίαση και λιανεμπόριο. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τις επιχειρήσεις στις οποίες θα είναι υποχρεωτικό να γίνονται self tests.

Σταθεροποίηση της πανδημίας μετά από 7 εβδομάδες
Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο στη χώρα, σημείωσε η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία ωστόσο σημείωσε πως έχουμε μια πρώτη εικόνα σταθεροποίησης μετά από 7 εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε 2.500 υπολογίζεται ο μέσος όρος ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες. Έτσι, σε όλη τη χώρα σημειώνονται 24 νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού τη μέρα. Η μέση ηλικία των νέων κρουσμάτων παραμένει σταθερή, στα 44 έτη.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 23.500 και παρατηρείται σταθεροποίηση σε κάποιες περιφερειακές ενότητες, αλλά αυξητική τάση σε άλλες.

Στο 6% ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού
Ο δείκτης θετικότητας την εβδομάδα που μας πέρασε παρέμεινε σταθερός, στο 6%. «Μας ενδιαφέρει η θετικότητα στα νοσοκομεία, όπου προσέρχονται άνθρωποι με συμπτώματα», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως ακόμη περισσότερο οι ειδικοί παρακολουθούν τη θετικότητα σε τυχαία δειγματοληψία, δηλαδή σε ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία παραμένει πιεσμένη με κατά μέσο όρο 470 εισαγωγές την ημέρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται πάνω από 5.000 ασθενείς στην επικράτεια, ενώ 7 στους 10 είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έφερε ένα παράδειγμα από το νοσοκομείο «Αττικόν» όπου εργάζεται, όπου, όπως είπε, παρατηρήθηκε ένα πρώτο δειλό μήνυμα αισιοδοξίας. «Στη χθεσινή εφημερία είδαμε μείωση των εισαγωγών σε 60 άτομα, ενώ ο μέσος όρος στο Αττικό τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν 90». Ωστόσο, η λοιμωξιολόγος τόνισε πως ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στην αργία της 25ης Μαρτίου.

Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου: Απολογισμός Πεπραγμένων 2020 & Πλάνο 2021 – Video

Previous article

Αυτοψία Νανόπουλου και Πούρου στα αντιπλημμυρικά της Κλένιας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.