ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ξυλόκαστρο φωτό: Συγκίνηση για την καταστροφή του ιστορικού σταθμού του ΚΤΕΛ

0

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Ξυλοκάστρου η καταστροφή του ιστορικού σταθμού του ΚΤΕΛ από πυρκαγιά την περασμένη Πέμπτη. Η ξυλοκαστρίτισα δημοσιογράφος Μαίρη Νικολοπούλου με ανάρτησή της στα social media μιλά για τον σταθμό και για όσα “συμβόλιζε” για μια ολόκληρη κοινωνία

Τέλος μιας εποχής αγαπημένης του κτιρίου του ΚΤΕΛ Ξυλόκαστρου. Αυτή είναι η σημερινή, μαύρη εικόνα του. Κάηκε ολοσχερώς, από φωτιά που ξέσπασε απο άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, λίγο μετά τις 10.00 χθες βραδυ. Έμειναν οι εξωτερικοί τοίχοι οι οποίοι κι αυτοί είναι επικίνδυνοι να πέσουν λόγω της υπερβολικής θερμοκρασίας που υπέστη το κτίριο.

Η άμεση επέμβαση της Π. Υ. Κιάτου, με 6 Πυροσβεστικά οχήματα και δύο ακόμα του Κυλληνιου Αδωνι και του Δήμου, είχε αποτέλεσμα, μετά από προσπάθεια δυο ωρών, να σβήσει η τεράστια φωτιά, χωρίς να κινδυνέψουν τα διπλανά κτίρια.

Όλοι εμείς που θυμόμαστε αυτό το εμβληματικό κτίριο, ως σημείο αναφοράς, που περάσαμε ώρες αναμονής να πάμε με το λεωφορείο της κάθε γραμμής, είτε στα χωριά μας ως μαθητές, είτε στις μεγαλύτερες πόλεις, όπως Αθήνα και αλλού, λυπούμαστε πάρα πολύ για την κατάληξη του. Αλλά και οι πιο παλαιοί από μας, έχουν να θυμούνται στις πίσω αίθουσες, όμορφες στιγμές παλιού καφενείου, διοργανώσεις εκδηλώσεων, χορών κλπ, τότε που δεν υπήρχαν άλλοι χώροι ευρύχωροι. Μιας άλλης εποχής κτίριο που σήμερα έμεινε ένα κουφάρι μαυρισμένο, παίρνοντας μαζί του όλες τις αναμνήσεις εργαζομένων σε αυτό αλλά και γενικότερα.

Πολλοί θα πουν ότι ήταν τα τελευταία χρόνια, έρημο και αναξιοποίητο, διότι τα γραφεία του ΚΤΕΛ έχουν μετακομίσει σε άλλο χώρο απέναντι του, όμως αυτό το τέλος ήταν άσχημο. Ας ελπίσουμε ότι τώρα πια, έστω μετά από αυτή τη καταστροφή, ο χώρος εκεί θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και δε θα δούμε να ξεφυτρώνει σε αυτή την περίοπτη θέση, κάποιο τσιμεντένιο τεράστιο κλουβί και εννοώ πολυκατοικία, όπως δεσπόζουν τόσες άκομψες σε όλο το μήκος της παραλιακής της πόλης και έχουν καταστρέψει όλη την ομορφιά του παραλιακού Ξυλόκαστρου…

Λαογραφικό Μουσείο Περαχώρας – Επανέκδοση του βιβλίου “Η Μάχη της Περαχώρας”

Previous article

Στον δρόμο παραμένουν, εγκαταλελειμμένοι από τον ΔΟΜ, 26 πρόσφυγες στους Αγίους Θεοδώρους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.