ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένα “έξυπνο” δέντρο και μια “έξυπνη” ιδέα για τα Περιβολάκια…

0

Μία καταπληκτική, “έξυπνη” ιδέα, που θα μπορούσε να γίνει “οδηγός” για την πλατεία στα Περιβολάκια, αλλά και για κάθε σύγχρονη πλατεία, δίνει με μια ανάρτησή του ο Βασίλης Μπαλάφας. Πρόκειται για τα “έξυπνα” ηλιακά δέντρα, που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια της ιδέας για «βιώσιμη αστική τέχνη» και ενσωματώνονται ομαλά στο περιβάλλον σε ανοιχτό χώρο προωθώντας τη συνειδητοποίηση της βιωσιμότητας – αειφόρου ανάπτυξης σε μια κοινωνία.

Αυτό λοιπόν είναι ένα έξυπνο δένδρο. Με τη δύναμη της ηλιακής ενέργειας το δένδρο παρέχει εισόδους φόρτισης για κάθε είδους mobile συσκευή. Παρέχει σκίαση και πρόσβαση WiFi για προεπιλεγμένα portals ή ακόμα και για πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές. Παρατηρήστε ότι στο εξωτερικό το θέμα “πλάκες” είναι τελείως ξεπερασμένο. Όταν έξω λένε “πάρκο”, εννοούνε δένδρα και πράσινο. Τίποτα άλλο. Όσες και όσοι έχετε ταξιδέψει εξωτερικό το καταλαβαίνετε. Δεν είναι βλάκες πχ στο Λονδίνο που όλα τα πάρκα είναι με δένδρα, γκαζόν, χωμάτινους δρόμους και δεν θα δείτε “πλάκα” πουθενά. Το δένδρο έχει ύψος πάνω από 4,5 m και πλάτος περισσότερα από 3,4 m”, γράφει ο κ. Μπαλάφας.

Το ηλιακό δέντρο είναι σχεδιασμένο για να είναι κάτι περισσότερο από ένα έργο τέχνης. Είναι ένας τόπος συνάντησης όπου μπορείτε να καθίσετε ήσυχα, να χρησιμοποιήσετε μια γρήγορη σύνδεση Wi-Fi στο Internet ή να φορτίσετε το κινητό σας τηλέφωνο μέσω θύρας USB.

Κατά αυτόν τον τρόπο αποτελεί ένα ιδανικό μέρος για ξεκούραση και εξυπηρέτηση για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες μιας πόλης που θέλουν π.χ. να ξεκουραστούν μετά από μια εντατική διαδρομή στη πόλη ή μια επίσκεψη σε μουσείο.

Το ηλιακό δέντρο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα ‘Smart City’ για διάφορες εφαρμογές Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT – Internet of Things). Το eTree τροφοδοτείται αυτόνομα από ηλιακούς συλλέκτες (100% χρήση ηλιακής ενέργειας) και προσφέρει μια ευρεία κλίμακα υπηρεσιών όπως (μεταξύ άλλων):

  • Σταθμούς φόρτισης USB
  • Δωρεάν Wi-Fi internet
  • Παροχή κρύου πόσιμου νερού
  • Ευρύχωρα καθίσματα
  • Νυχτερινό φωτισμό LED
  • Μετρήσεις περιβαλλοντικών παραμέτρων
  • Αστικές πληροφορίες μέσω διαδραστικής οθόνης LCD

Το ηλιακό δέντρο έχει σχεδιαστεί για να τοποθετείται σε αστικές περιοχές ακόμη και με βαριές κλιματολογικές συνθήκες. Έχει επίσης δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και κανονισμούς και διαθέτει ανθεκτικά, ασφαλή και αντι-βανδαλιστικά χαρακτηριστικά.

 

“Σπάραξε” το twitter για την Μαργαρίτα του Masterchef – Την αποθέωσαν οι κριτές και οι συμπαίκτες της

Previous article

Σκέρτσος: 35 μαθητές βρέθηκαν θετικοί με τα πρωτα self test

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.