ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αντίδραση Σταυρέλη για το πειραματικό στην Αλμυρή – “Γιατί είναι λάθος η απόφαση”

0

Παρέμβαση στα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το Δημοτικό Σχολείο στην Αλμυρή, το οποίο το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να μετατρέψει σε Πειραματικό, έκανε ο Νίκος Σταυρέλης. Ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας εξηγεί μια σειρά από λόγους για τους οποίους η απόφαση αυτή είναι λανθασμένη και καταθέτει χρήσιμα ερωτήματα που βοηθούν στην κατανόηση της κατάστασης που πάει να δημιουργηθεί.

Ανάστατη η τοπική κοινωνία Γαλατακίου και Αλμυρής“, αναφέρει ο κ. Σταυρέλης. “Αιτία η δημιουργία και λειτουργία Πειραματικού δημοτικού σχολείου στην Αλμυρή με πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική περίοδο. Από όλο το νομό Κορινθίας επελέγη το δημοτικό σχολείο της Αλμυρής ως πειραματικό ή πρότυπο! Πώς γίνεται όμως να αντιδρούν τόσο οι γονείς και κηδεμόνες, όσο και οι εκπαιδευτικοί; Λάθος απόφαση κατά την άποψή μας.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε υπέρ των πειραματικών σχολείων ως θεσμό. Τα κριτήρια της εγκυκλίου δεν τηρήθηκαν. Ο Σύλλογος Διδασκόντων εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του. Οι γονείς εξέφρασαν την έντονη αντίθεση και αντίδρασή τους.
Αίτηση του Διευθυντή του δημοτικού σχολείου Αλμυρής δεν υπάρχει για λειτουργία ως Πειραματικού.
Ο αριθμός αιθουσών δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της εγκυκλίου (σήμερα μία τάξη λειτουργεί σε προκατασκευασμένη κτιριακή κατασκευή.
Χώροι για εργαστήρια, σχολική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο κλπ. δεν υπάρχουν.
Εγγύτητα με την αμέσως επόμενη σχολική βαθμίδα (πειραματικό γυμνάσιο) δεν υπάρχει.
Τυχαίο; Δε νομίζουμε. Άρα έπρεπε πάση θυσία να δείξουμε ότι στη Κορινθία θα λειτουργήσει πειραματικό σχολείο και αυτό είναι της Αλμυρής, όπου θα υπάρχουν οι λιγότερες αντιδράσεις, απ’ ό,τι, παράδειγμα, στην Κόρινθο. Διότι οι πληροφορίες μου είναι ότι προτάθηκαν δημοτικά σχολεία στην πόλη της Κορίνθου και δεν έγιναν αποδεκτές οι εισηγήσεις λόγω των έντονων αντιδράσεων (άρα μεγαλύτερο το κόστος).

Δυστυχώς δεν ελήφθη υπ όψιν ότι -λόγω ηλεκτρονικής κλήρωσης- από όλο το Νομό Κορινθίας θα αναγκαστούν τα 20 παιδιά σε πρώτη φάση της πρώτης Δημοτικού στην Αλμυρή να μεταφερθούν σε άλλα, όμορα, κοινά δημοτικά σχολεία (Αθίκια, Εξαμίλια, Ξυλοκέριζα, Σοφικό) και στη συνέχεια σε ετήσια βάση να μεταφέρονται και τα υπόλοιπα 150 παιδιά όλου του δημοτικού σχολείου. Ποιος θα πάρει αυτή την ευθύνη ένα παιδί της Α’ τάξης να το μεταφέρεις με ίδια μέσα ή ακόμα και με τη συγκοινωνία πρωί και μεσημέρι; Και ποιος θα καλύπτει τα έξοδα; Τι θα γίνει με αδέλφια στο δημοτικό; Άλλα στην Αλμυρή και άλλα σε άλλα όμορα σχολεία; Υπάρχει λογική σε αυτό; Γιατί πρέπει να χαθούν οι 8 οργανικές θέσεις δασκάλων που σήμερα καλύπτουν το δημοτικό σχολείο της Αλμυρής; Πρέπει να τους μεταθέσουμε σε άλλες περιοχές;

Τα επιχειρήματα είναι αστήρικτα κατά την άποψή μας και θα πρέπει να πάρουν θέση όλοι οι αρμόδιοι και συναρμόδιοι φορείς, πολύ περισσότερο δε η Δημοτική Αρχή. Εμείς εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την παράλογη απόφαση και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των γονέων και κηδεμόνων της περιοχής για το αυτονόητο, για το δίκαιο”, καταλήγει ο κ. Σταυρέλης.

Τυραννόσαυροι: Μπορεί να κυνηγούσαν σε κοπάδια όπως οι λύκοι

Previous article

Διάβημα διαμαρτυρίας Ελλάδας στην Τουρκία για το γαλλικό πλοίο L’ Atalante

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.