ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Διάβημα διαμαρτυρίας Ελλάδας στην Τουρκία για το γαλλικό πλοίο L’ Atalante

0

Συμφωνα με διπλωματικές πηγές έγινε διάβημα διαμαρτυρίας από την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το γαλλικό πλοίο L’Atalante.

Διάβημα διαμαρτυρίας από την Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα προς την τουρκική πλευρά αναφορικά με το ζήτημα του πλοίου L’Atalante, πραγματοποιήθηκε χθες σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται ότι μόλις ολοκληρώθηκε η κοινή και επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Δένδια και Τσαβούσογλου,στην Άγκυρα, το γαλλικό ερευνητικό πλοίο L’Atalante ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε σχετική NAVTEX, η Τουρκία δεν προχώρησε μόνο σε αντι-NAVTEX, αλλά έστειλε και φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει.

(thetoc.gr)

Αντίδραση Σταυρέλη για το πειραματικό στην Αλμυρή – “Γιατί είναι λάθος η απόφαση”

Previous article

Η Αμερική πανηγύρισε την καταδίκη του αστυνομικού που σκότωσε τον Τζορτζ Φλόιντ -Δάκρυα χαράς, κόσμος στους δρόμους [βίντεο]

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.