ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Κορινθία: οι ιδιώτες γιατροί ρίχνονται στην μάχη των εμβολιασμών – έρχονται τα εμβόλια johnson & johnson

0

Η τελευταία κυβερνητική απόφαση με την οποία τα εμβολιαστικά κέντρα θα δουλεύουν 7 ημέρες την εβδομάδα (δηλαδή και το Σαββατοκύριακο) επί 17 ώρες την ημέρα (7.00 πρωί μέχρι 12.00 τα μεσάνυχτα), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πλέον μπαίνει στην μάχη και το εμβόλιο της Johnson (άρα αυξάνονται οι εμβολιαστικές γραμμές), φαίνεται πως έχει δημιουργήσει τεράστιες ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς το υπάρχον προσωπικό είναι ήδη στα όριά του.

Για τον λόγο αυτό, με πρωτοβουλία του προέδρου του Χρυσοβαλάντη Μέλλου, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας (ΙΣΚ) απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν εθελοντικά στην πλήρωση των κενών. Η έκκληση -όπως ενημέρωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, Γρηγόρη Καρπούζη, ο κ. Μέλλος- φαίνεται πως απέδωσε καρπό και ήδη οι λίστες του ΙΣΚ γεμίζουν από ιδιώτες γιατρούς που σπεύδουν να στηρίξουν το εμβολιαστικό έργο.

Ο κ. Καρπούζης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρου του ΙΣΚ για την πρωτοβουλία του, κάλεσε και αυτός με την σειρά του, όποιον έχει την δυνατότητα, από γιατρούς μέχρι νοσηλευτές εκτός του ΕΣΥ, να συμμετάσχει εθελοντικά στην προσπάθεια που γίνεται να δώσει το παρών, γιατί η εμβολιαστική προσπάθεια στην Κορινθία θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας είναι στα όριά του.

Αυτή ήταν μία μόνο από τις ειδήσεις που προέκυψαν από την σημερινή συνέντευξη Τύπου στο Νοσοκομείο. Η δεύτερη σημαντική είδηση είναι πως από τις 28 Απριλίου θα δημιουργηθεί και τέταρτη εμβολιαστική γραμμή στο Νοσοκομείο, με τα μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson, ενώ από την Τρίτη του Πάσχα θα υπάρξει και πέμπτη εμβολιαστική γραμμή (μιλάμε πάντα για το Νοσοκομείο Κορίνθου), αφού θα αυξηθούν και τα εμβόλια της Pfizer.

Από εκεί και πέρα είναι χρήσιμα και ορισμένα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν οι δύο άνδρες. Όπως είπε ο κ. Καρπούζης, μέχρι σήμερα, στο Νοσοκομείο Κορίνθου, έχουν γίνει περισσότεροι από 8.000 εμβολιασμοί πολιτών και άλλοι 1.000 περίπου που αφορούν υγειονομικό προσωπικό, αλλά και ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, όπως αστυνομικούς, ή γενικότερα ανθρώπους που θεωρούνται κρίσιμοι για την συνέχιση της λειτουργίας του κράτους.

Ο κ. Μέλλος από τη μεριά του έχοντας ευρύτερη εικόνα του νομού ανέφερε πως συνολικά στο νομό έχουν γίνει 26.176 εμβολιασμοί. Συμπλήρωσε ότι το 90% των γιατρών τόσο των ιδιωτών όσο και των δημόσιων δομών (νοσοκομειακών, ΤΟΜΥ, ΠΦΥ κ.λπ) είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους. Σημείωσε ακόμα πως ο δείκτης θετικότητας στο νομό παρουσιάζει ύφεση, όπως άλλωστε και πανελλαδικά, ωστόσο, οι εισαγωγές ασθενών με covid παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Στο νοσοκομείο, άλλωστε, παραμένει γεμάτη η covid κλινική με τα 50 κρεβάτια, αλλά και η ΜΕΘ – Covid με 6 κρεβάτια. Ωστόσο, αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι περισσότερες εισαγωγές δεν αφορούν πλέον μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους (πχ. 70άρηδες, 80άρηδες), αλλά νεότερους, κάτι που δείχνει ότι τα εμβόλια αποδίδουν ασπίδα προστασίας.

29 νέα κρούσματα η Κορινθία, 2.754 πανελλαδικά -76 νεκροί, 819 διασωληνωμένοι

Previous article

Μελέτη υπογειοποίησης του εναέριου δικτύου ρεύματος στο Δερβένι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.