ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άρση μέτρων: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες και πότε θα χαλαρώσει το ωράριο

0

Η «επιστροφή» της εστίασης τη Δευτέρα του Πάσχα αποτέλεσε μία πρώτη ανάσα “κανονικότητας” μετά από έξι μήνες και η άρση μέτρων θα συνεχιστεί με κύριο σταθμό το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, παρόλο που και αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό και οι ειδικοί προβλέπουν ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα βγάλουμε τις μάσκες από το φθινόπωρο.

Με σύμμαχο και τους εμβολιασμούς ωστόσο, το lockdown επί του παρόντος έχει τελειώσει, αλλά ταυτόχρονα η κυβέρνηση ζητά να μην υπάρχει ακόμη εφησυχασμός αφού δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό πάντως, τη Δευτέρα 10 Μαΐου επιστρέφουν στα θρανία και οι μαθητές γυμνασίων και δημοτικών σχολείων. Και στις 15 Μαΐου όταν θα ανοίξει ο τουρισμός, θα απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις και θα καταργηθεί και το SMS στο 13033. Μέχρι τότε όλες οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.

Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 3 Μαΐου διευρύνθηκε κατά μία ώρα το ωράριο μετακίνησης των πολιτών και η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 11 μμ και λήγει στις 5 τα ξημερώματα. Η κυβέρνηση εξετάζει όμως το ενδεχόμενο εν τω μεταξύ να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Και από τις 15 Μαΐου να απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο και να πάψει η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

Εισηγείται επίσης να επιτραπεί πριν το άνοιγμα του τουρισμού η κανονική λειτουργία του λιανεμπορίου, δηλαδή χωρίς click away ή click inside, αλλά με SMS μέχρι την κατάργηση του.

Ναΐτες Ιππότες: Η μεγαλύτερη θεωρία συνωμοσίας όλων των εποχών

Previous article

Η απόλαυση των εστιατορίων και πώς επινοήθηκε

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.