ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα γίνουν Πειραματικά και Πρότυπα τα σχολεία της Κορινθίας

0

Αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά ζητήματα για την Κορινθία σε επίπεδο εκπαίδευσης τους τελευταίους μήνες. Ο λόγος για την απόπειρα της κυβέρνησης να εντάξει στα Πειραματικά σχολεία, το σχολείο της Αλμυρής και το 3ο Γυμνάσιο Κορίνθου. Για πολύν καιρό προκλήθηκαν μεγάλες αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εξηγούσαν στοιχειοθετημένα για ποιον λόγο τα σχολεία αυτά δεν μπορούν να γίνουν πειραματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί αντιδρούν οι γονείς των παιδιών της Αλμυρής να γίνει το σχολείο τους Πειραματικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψυχογιός: στο πλευρό των γονέων της Αλμυρής για το Πειραματικό Σχολείο

Τελικά, οι κινητοποιήσεις έπιασαν τόπο, καθώς το υπουργείο Παιδείας στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα δεν περιλαμβάνει κανένα από τα δύο αυτά σχολεία ως πειραματικά. Αντίθετα περιλαμβάνει δύο σχολεία από την Μεσσηνία (10ο Δημοτικό και 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας) και ένα σχολείο από την Αρκαδία (2ο Γυμνάσιο Τρίπολης).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (πρόσκειται στο ΚΚΕ) τονίζει πως “αυτή η εξέλιξη είναι αποτέλεσμα της μάχης που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα οι εκπαιδευτικοί, με τους Συλλόγους μας, από κοινού με τους Συλλόγους γονέων, ώστε να αποτρέψουμε τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου, το οποίο ακολούθησε τη τακτική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Αποδείξαμε στην πράξη ότι ο συλλογικός αγώνας είναι αυτός που έχει τη δύναμη να αντικρούσει κάθε επίθεση της κυβέρνησης. Λογικές τύπου «συναντήσεων κεκλεισμένων των θυρών» ή ανάθεσης του προβλήματος σε αντιπροσώπους αποδείχθηκαν ότι δεν είναι λύση σε κανένα πρόβλημα, αντιθέτως αφοπλίζουν το εκπαιδευτικό και γονεϊκό κίνημα.
Η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια να ενισχυθούν η διαφοροποίηση, η κατηγοριοποίηση, η δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, ο διαχωρισμός των μαθητών σε αρίστους και «κακούς», η χειροτέρευση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών. Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη μεθόδευση να περάσουν πλευρές της αντιδραστικής «αξιολόγησης» στην εκπαίδευση, που σύσσωμος ο κλάδος απέρριψε το προηγούμενο διάστημα. Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και σε μια χαμένη σχολική χρονιά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν μαθητές και εκπαιδευτικοί
…”.

29 νέα κρούσματα στην Κορινθία και 3.197 πανελλαδικά -732 διασωληνωμένοι, 52 θάνατοι

Previous article

Γιατί καθυστερούν τα “Open Mall” σε Κόρινθο και Λουτράκι;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.