ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Φυσικό αέριο στην Κόρινθο: πότε θα έρθει, πόσο θα κοστίσει

0

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Hengas ΑΕ, η οποία έχει αναλάβει το έργο της σύνδεσης του φυσικού αερίου στην Κόρινθο, αλλά και με επιχειρηματίες της Κορίνθου που ενδιαφέρονται να συνδεθούν επαγγελματικά είχε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Στην συνάντηση ο δήμαρχος περιέγραψε στους επιχειρηματίες τα οφέλη της τοπικής κοινωνίας από την σύνδεση με το φυσικό αέριο και κυρίως το συγκριτικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν μείωση στο ενεργειακό τους κόστος έως και 40%!

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της εταιρείας έδωσαν το πλαίσιο των εργασιών που θα γίνουν, αλλά και τον χρονικό ορίζοντα του έργου ο οποίος προσδιορίζεται, για την πρώτη φάση, σε περίπου 5 χρόνια. Το κόστος της κατασκευής του δικτύου θα αγγίξει τα οκτώ εκατ. ευρώ, αλλά συνολικά (μαζί με το λειτουργικό κόστος) θα ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια (9,4 εκατ.) ευρώ. Θα είναι ωστόσο μοιρασμένο σε πέντε έτη και η Edil θα το καλύψει με ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό, που ενδεχομένως επιφέρει καθυστερήσεις!

Επιγραμματικά, όσα ενδιαφέρουν τους πολίτες συνοψίζονται στα εξής:

  • Θα υπάρξει τοπικό γραφείο της επιχείρησης στην Κόρινθο, μέσω του οποίου θα γίνονται οι αιτήσεις για σύνδεση όσων επιχειρήσεων ή νοικοκυριών το επιθυμούν. 
  • Θα ωφεληθεί ένας σημαντικός κύκλος επαγγελματιών, ανάμεσά τους και οι υδραυλικοί, οι οποίοι θα κάνουν τις συνδέσεις
  • Το κόστος για όποιον συνδεθεί θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που δαπανά σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα καθορίζεται από την ΡΑΕ και όχι από τον επενδυτή ή τον δήμο.
  • Τα δίκτυα θα περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου ύστερα από 15 χρόνια.
  • Δυστυχώς θα πρέπει η πόλη να ξανασκαφτεί, για να περάσουν οι σωληνώσεις, αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι μικρή.

Οι εθελοντές εν δράσει καθάρισαν την παραλία στα Στραβά (φωτό)

Previous article

Διώρυγα: Κλειστή μέχρι το 2022 …και βλέπουμε!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.