ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Project Starline: Επανάσταση στην επικοινωνία με την χρήση 3D μοντέλων

0

Η βιντεοκλήση δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια μετά το Project Starline, την τεχνολογία που αναπτύσσει η Google με την οποία μπορείτε να βλέπετε και να συνομιλείτε με τους αγαπημένους σας σαν να βρίσκονται ακριβώς μπροστά σας. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί πολλαπλές κάμερες και αισθητήρες για να καταγράψει την εμφάνιση του ατόμου από διαφορετικές πλευρές και γωνίες και έπειτα “ράβει” αυτές τις πληροφορίες σε ένα 3D μοντέλο, το οποίο εκπέμπει μέσα από το υπάρχον δίκτυο σε πραγματικό χρόνο στο συνομιλητή του.

Το demo που έδωσε στη δημοσιότητα η Google είναι εντυπωσιακό, καθώς η εμπειρία είναι τόσο αληθοφανής που ο άνθρωπος νομίζει ότι ο συνομιλητής του βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο μαζί του.

Το σύστημα είναι βέβαια τεράστιο σε μέγεθος και αποτελείται από ένα ολόκληρο θάλαμο με φώτα, κάμερες και ένα πάγκο. Περιέχει πάνω από 10 διαφορετικών ειδών αισθητήρες, ενώ έχει και μία ειδική “light field” οθόνη 65 ιντσών για να εμφανίζει τα 3D μοντέλα. Προς το παρόν αυτοί οι θάλαμοι είναι μόνο διαθέσιμοι στα γραφεία της Google και σύντομα η εταιρία θα αρχίσει να τους διαθέτει σε συνεργάτες της από τους τομείς των media και της υγείας.

8eCUgvCwsa

Πεύκα και αέρας φουντώνουν διαρκώς την φωτιά στον Σχίνο

Previous article

Το bitcoin έχει σημειώσει πτώση άνω του 50% από το ιστορικό υψηλό του – Τι έπεται στη συνέχεια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.