ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Zhurong καλεί Γη: Οι πρώτες εικόνες του κινεζικού rover στον Άρη

0

Η Κίνα “πάτησε” στον Άρη πριν λίγες μέρες και τώρα η κινεζική διαστημική υπηρεσία CNSA, έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του Άρη και συγκεκριμένα της πεδιάδας Utopia Planitia.

Οι δύο φωτογραφίες δείχνουν τα δύο ρομπότ – το lander και το rover – να συνεργάζονται μεταξύ τους για τα επόμενα βήματα της αποστολής. Το lander ανέπτυξε την μπάρα κατάβασης για να μπορέσει να υποστηρίξει τους έξι τροχούς του Zhurong rover για να ακουμπήσει το χώμα του Άρη. Το Zhurong από την πλευρά του ανέπτυξε τα τέσσερα ηλιακά πάνελ και την κεραία επικοινωνιών.

Έως τώρα μόνο οι ΗΠΑ είχαν καταφέρει να προσεδαφίσουν rovers στον Κόκκινο Πλανήτη, η Κίνα όμως γίνεται η πρώτη χώρα που καταφέρνει να ολοκληρώσει μία αποστολή που περιλαμβάνει orbiter, lander και rover με την πρώτη προσπάθεια, γεγονός που μαρτυρά πόσο έχει εξελιχθεί η χώρα στο διαστημικό τομέα.

Το Zhurong αναμένεται να μελετήσει τη γεωλογία και το κλίμα του Άρη για 90 μέρες. Όπως και με τα αμερικανικά rovers όμως που είχαν περίπου το ίδιο παράθυρο χρόνου για την αποστολή τους, όλοι ελπίζουν το rover να συνεχίσει να λειτουργεί και μετά το τρίμηνο.

8eCUgvCwsa

Ακραία πρόκληση από την Τουρκία: Στη Γαύδο αλιευτικά της γείτονος – Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Previous article

Άρης Ροζάκης: Νέα διάκριση για τον καθηγητή Αεροναυπηγικής και Μηχανολογίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.