ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Κορινθία που σε «ταξιδεύει»… (photos)

1

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους ανοίγει τις πύλες του τον Αύγουστο.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ. Νέα πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στην Κορινθία εγκαινιάζει τον Αύγουστο η ισραηλινών συμφερόντων Brown Hotels, που τα τελευταία χρόνια επελαύνει στην ελληνική τουριστική αγορά.

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, που απέκτησε πριν μερικά χρόνια η Brown Hotels.

Το ξενοδοχείο “Χανικιάν” ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 υπό τη διοίκηση τριών αδερφών αρμενικής καταγωγής. Τη δεκαετία του ’80 και κυριως ’90 όμως άρχισε η πτώση.

Άλλαξε μάλιστα το 1988 και χέρια αλλά αυτό δεν κατέστησε δυνατόν να ξαναβρεί το ξενοδοχείο το βηματισμό του. Τελικά, το 2001 έκλεισε οριστικά αλλά πλέον ανοίγει τις πύλες του ριζικά αλλαγμένο.

Το νέο Brown Beach Corinthia θα έχει 116 δωμάτια ενώ το 2022 θα έχουν ολοκληρωθεί και 110 bungalows.

Αναμένεται να δεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του την 1η Αυγούστου 2021, σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεών του.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects.

1η θέση στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου

Previous article

Αίγιο: Σεισμός 4,8 Ρίχτερ

Next article

You may also like

1 Comment

  1. Που είδατε την πτώση την 10ετία του 80 και του 90 δεν μας είπατε. Από το 1977 ως το 1996 το “Χανικιάν” ήταν το ξενοδοχείο με την μεγαλύτερη μέση πληρότητα νομό Κορινθίας και οι λόγοι που διέκοψε την λειτουργία του το 2001, δεν είχαν να κάνουν με χαμένο βηματισμό, αλλά με προβλήματα στη σύνθεση της εταιρείας που τότε ενοικίαζε το ξενοδοχείο και την απροθυμία των ιδιοκτητών να προχωρήσουν σε ίδια εκμετάλλευση. Αυτά προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας απλά, καλό είναι να μην γράφονται ανακρίβειες.

Comments are closed.