ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τί ζήτησε ο Νανόπουλος από τον Βορίδη;

0

Κατά την υποδοχή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για το επιτυχημένο συνέδριο για την αυτοδιοίκηση που διοργανώθηκε στην Κόρινθο, ο οικοδεσπότης του συνεδρίου, δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, έδωσε έναν φάκελο στον κ. Βορίδη λέγοντας χαρακτηριστικά “όπως ξέρετε εγώ έχω συνηθίσει να ζητάω κάτι κάθε φορά“, και συνέχισε λέγοντας πως έχει να κάνει με μια τροπολογία.

Τι αφορά, όμως, αυτή η τροπολογία που ζήτησε ο κ. Νανόπουλος να φέρει ο κ. Βορίδης; Όπως μας εξήγησε ο δήμαρχος Κορινθίων, η τροπολογία έχει να κάνει με την μεγάλη γραφειοκρατία που απαιτείται προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή ευτελών ποσών (π.χ. 30 ευρώ για την συνδρομή σε μια εφημερίδα).

Πρόκειται για κάποιες διατάξεις στο νέο νόμο περί προμηθειών που θέλουν βελτίωση για να γίνει πιο απλή η διαδικασία προμηθειών στους δήμους. Για παράδειγμα πρέπει να γίνει ανάρτηση στην Διαύγεια για 5 μέρες, να φέρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ο προμηθευτής, και να γίνει και σύμβαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δαπανώνται πολύτιμες εργατοώρες των δημοτικών υπαλλήλων για ποσά μικρής σημασίας, που συχνά επαναλαμβάνονται, με τον δήμαρχο να ζητά να υπάρξει τροπολογία που θα δίνει το δικαίωμα με υπογραφή δημάρχου ή του προϊσταμένου της Οικονομικής Υπηρεσίας να γίνεται η προμήθεια.

Την παλιά εθνική Αθηνών Κορίνθου αγοράζει η Μότορ Όιλ!

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ: “Επιβεβλημένη η ενίσχυση του ΕΦΚΑ Πελοποννήσου και η απονομή των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.