ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: “Επιβεβλημένη η ενίσχυση του ΕΦΚΑ Πελοποννήσου και η απονομή των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων”

0

Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η υπηρεσία ΕΦΚΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, φέρνουν με Ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ της Περιφέρειας Στ. Αραχωβίτης, Γ. Γκιόλας, Γ. Παπαηλιού, Αλ. Χαρίτσης και Γ. Ψυχογιός, καθώς και η Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Η υποστελέχωση σε προσωπικό, ο ξεπερασμένος τεχνολογικός εξοπλισμός, τα πεπαλαιωμένα πληροφοριακά συστήματα, η συσσώρευση αιτήσεων συνταξιοδότησης χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα για την απονομή  τους, καθώς και η κατάργηση του προγράμματος ανέργων πτυχιούχων το οποίο προσέφερε σημαντικό έργο στην Yπηρεσία και ταυτόχρονα συνέβαλε στη συγκράτηση των νέων επιστημόνων στη χώρα μας, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες τόσο για τους ασφαλισμένους, όσο και για τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές τους να εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν αρτιότερα τον κόσμο.

Μπροστά στο αλαλούμ, η Κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει! Διαφημίζει τη “σύνταξη με ένα κλικ”, ενώ δεν έχει ψηφιοποιηθεί καν το ιστορικό των ασφαλισμένων, προωθεί την είσοδο ιδιωτών και μάνατζερ στα ασφαλιστικά ταμεία, επαίρεται για την ψηφιακή διαχείριση όλων των υπηρεσιών, την ώρα που στον ΕΦΚΑ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να δουλέψουν με Windows 2000!

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τέσσερις μήνες, ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, με Αναφορά του στη Βουλή βάσει επιστολής του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου ζητούσε επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων και επαρκή στελέχωση του ΕΦΚΑ Κορίνθου, ενώ πραγματοποιήθηκε και σχετική επίσκεψη στην Υπηρεσία με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όπου τέθηκαν όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Τί ζήτησε ο Νανόπουλος από τον Βορίδη;

Previous article

έγινε το Σάββατο η πρώτη ναυαγοσωστική δραστηριότητα στα Καλάμια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.