ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Πόρτα-πόρτα παπάδες, δήμαρχοι και …influencers για να πειστούν οι ανεμβολίαστοι

0

Ειδικοί και κυβέρνηση επισημαίνουν σε όλους τους τόνους το πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσει η διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς η χώρα πρέπει να χτίσει τείχος ανοσίας, την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα δείχνει έτοιμη να επικρατήσει.

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό και οι εμβολιασμοί μειώνονται, ο στόχος είναι να πεισθούν οι ανεμβολίαστοι πως θα πρέπει να οπλισθούν απέναντι στον κορωνοϊό. Μάλιστα στο σχεδιασμό της επιχείρησης «πειθώ» θα έχουν ρόλο οι ιερείς, οι τοπικές άρχοντες (δήμαρχοι, κοινοτάρχες), αλλά και influencers, δηλαδή άτομα με επιρροή στους νέους.

Πώς θα λειτουργήσει η επιχείρηση «πειθώ»
Συνοικία-συνοικία, γειτονιά-γειτονιά και πόρτα-πόρτα θα γίνει η επιχείρηση «πειθώ» για τους ανεμβολίαστους. Ανάλογα με την κοινωνική ή ηλικιακή ομάδα των ατόμων που έως τώρα δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, πρόσωπα εγνωσμένου κύρους στις τοπικές κοινωνίες θα αναλαμβάνουν μέσα από τον διάλογο και την πειθώ να άρουν τους δισταγμούς των ανεμβολίαστων έναντι των εμβολίων.

Και κάπου εκεί ξεκινάει ο ρόλος των ιερέων, των τοπικών αρχών και των influencers. Για παράδειγμα αν οι λόγοι απροθυμίας είναι θρησκευτικοί, ο τοπικός ιερέας θα είναι αυτός που θα αναλάβει να μεταπείσει τους πιστούς στο ποίμνιό του.

Σε άλλη περίπτωση, όταν θα εμφανίζονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών σε άτομα νεαρής ηλικίας, το σχετικό ρόλο θα καλούνται να αναλάβουν άτομα ιδιαίτερα αγαπητά στη νεολαία που έχουν επιρροή.

Από την πλευρά της η τοπική αυτοδιοίκηση θα έχει στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, τις κινητές μονάδες εμβολιασμών. Ετσι όταν εντοπίζονται πολίτες που είναι θετικοί στον εμβολιασμό, αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο, είτε γιατί μένουν σε δυσπρόσιτες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, είτε γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν, θα προχωρά η στοχευμένη παρουσία των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ.

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα». Παράλληλα ανακοινώθηκε πως θα ανακοινωθεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο με ελέγχους και κυρώσεις, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.
Παράλληλα αποφασίστηκε ότι στο εξής θα υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, ώστε να γίνει πιο στοχευμένη η προσπάθεια να πειστούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού οι πολίτες που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα εμβόλια.

Κικίλιας: Υπάρχει κάμψη στους εμβολιασμούς, έρχονται οι κινητές μονάδες
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ σημείωσε πως μετά από μεγάλη προσπάθεια και εκατομμύρια εμβολιασμούς υπάρχει λογικά μια κάμψη. Τόνισε όμως ότι από εδώ και πέρα πρέπει να πείσουμε κάποιους συμπολίτες μας που έχουν ορισμένες αμφιβολίες ή φοβούνται ενδεχομένως, σε απομακρυσμένες περιοχές ή είναι κατάκοιτοι. «Δίνουμε πλέον το δικαίωμα σε δημάρχους, κοινοτάρχες, παπάδες στα χωριά ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, με μια απλή λίστα συμπολιτών που θα φτιάξουν, σε ένα απομακρυσμένο χωριό ή δήμο ή κοινότητα, να πάμε με τις κινητές μονάδες του υπουργείου Υγείας και να εμβολιάσουμε τοπικά εκεί».

Τα ποσοστά των εμβολιασμών ανά περιφέρεια
Τη Δευτέρα έγιναν γνωστά τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, με τα Ιόνια νησιά να βρίσκονται στην πρώτη θέση και τη Στερεά Ελλάδα να είναι ουραγός.

Αναστασία Λάμπου, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, ο ΕΡΜΗΣ: Ανάκαμψη και ανθεκτικότητα για την μικρή επιχειρηματικότα

Previous article

Αναπληρωτές: Πόσοι δούλεψαν φέτος στην Κορινθία;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.